|
Fiat 126p FL '93 Grzecha |
| Jak są małe ogniska rdzy i mało większych skaz lakieru to: |
| Warto go zostawić w oryginale i poprawić blacharkę i lakier w małym stopniu |
|
78% |
[ 32 ] |
| Lepiej całego pomalować od nowa |
|
21% |
[ 9 ] |
|
| Głosowań: 40 |
| Wszystkich Głosów: 41 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Majonez

Wiek: 31 Dołączył: 26 Lip 2014 Posty: 932 Skąd: Wielkopolska (PCT)
|
Wysłany: 2015-10-18, 20:17
|
|
|
| Jak szkoda ci czarnych to po prostu nie przerejestrowywuj, jeździj na starym dowodzie jak długo będzie się dało. Co do kontrolki ssania to na pewno nie żarówka, zresztą jak ty się za to zabierałeś że się dostać nie mogłeś? Przecież licznik się wyciąga i dostęp jest elegancki, ale mniejsza o to. Z tego co pamiętam w Fl-ach kontrolka nie ma prawa działać bo... fabryka nie montowała czujników przy cięgnie. Oczywiście można ją "ożywić" , wystarczy wyrzeźbić czujnik samemu lub przełożyć cięgna z eleganta. W instalacji Fl jest chyba nawet przewidziana do tego celu kostka, tylko podpiąć i będzie grało. |
|
 |
Beczka76
|
Wysłany: 2015-10-18, 22:42
|
|
|
Nie mogę. Ojciec prawilnie od razu chce przerejestrowac. A no tak myślałem. Ej no głównej wiązki nie mogłem wyciągnąć i kierownica mi haczyła mniejsza o to. W takim razie nie robię tego. Szkoda jednak, że nie montowali. |
_________________ Pozdrawiam
Grzegorz |
|
|
|
 |
Beczka76
|
Wysłany: 2016-02-07, 16:22
|
|
|
Witam ponownie! Kaszlak trochę już przejeździł. Jak na razie bez awarii, niedługo muszę te cholerne felgi pomalować. W zimę wiadomo bokiem polatałem i trochę jako daily robił. Wrzucam cząstkę sesji z dzisiaj http://pokazywarka.pl/g8kr93/ |
Grzegorz |
|
|
|
 |
Magneto94
Wieczny kawaler...

|
Wysłany: 2016-02-07, 16:44
|
|
|
zegarek z bmw |
|
|
|
 |
Beczka76
|
Wysłany: 2016-02-07, 16:58
|
|
|
A myślałem już kiedyś że gdzieś widziałem w BMW, faktycznie z e30 jest A myślałem, że to jakiś epokowy bajer |
Grzegorz |
|
|
|
 |
Magneto94
Wieczny kawaler...

|
Wysłany: 2016-02-07, 17:41
|
|
|
| w e36 też były takie i e34. |
|
|
|
 |
Beczka76
|
Wysłany: 2016-05-27, 21:55
|
|
|
Fiacik żyje i ma się dobrze, jedyne co mnie denerwuje to ostry kaszel gdy dodaję gazu na ciepłym silniku, jakby się dławił.. wie ktos o co kaman może być? Trochę zdjęć z wyjazdu do Torunia
pokazywarka.pl/jqgl0i-2/ |
Grzegorz |
|
|
|
 |
Beczka76
|
Wysłany: 2017-02-11, 21:55
|
|
|
Witam po dłuższej przerwie!
Kaszlak jeździł i jeździł, lecz cieknący olej z uszczelniacza na wale skłonił mnie do wyrzucenia silnika. Jako, że mam ferie podjąłem się tego zadania i wyrzuciłem silnik. Okazało się, że do tego potrzeba będzie wymienić docisk sprzęgła, bo stary już był dość mocno wytarty. Okazało się również, że rozrusznik ma duże luzy. Kupiłem więc docisk LUK'a, głowiczkę rozrusznika z dobrą tulejką jak się okazało mieliśmy gdzieś w garażu więc złożyłem wyczyszczony rozrusznik ze skasowanymi luzami, lecz potrafi się teraz czasem zwiesić i zębatka wyskakuje, ale się nie kręci Mam również mały problem ze sprzęgłem, bo łapie pod sam koniec.. Tarcza była w porządku, da się to jakoś na lince wyregulować? Podsumowując mam jeszcze małe problemy z tym co było robione, ale chociaż jest trochę czyściejsza komora silnika teraz jak i on sam też może ciut lepiej wygląda!
Poniżej symboliczne zdjęcie z garażu
http://pokazywarka.pl/pplv4a/ |
Grzegorz |
|
|
|
 |
Beczka76
|
Wysłany: 2025-10-24, 20:29
|
|
|
Dziś jednak trochę odkopię mój stary temat Malucha mam już 10 lat... Długo stał rozebrany, ale jednak w zeszłym roku zrobiłem mu mały remont i znów jeździ jakbym jeszcze wiedział jak tu aktualnie wrzucić zdjęcie, to bym wrzucił, ale nie umiem xD |
Grzegorz |
|
|
|
 |
|
|