|
Tadzik Orginal |
| Autor |
Wiadomość |
kudlaty_23 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-23, 08:47 Tadzik Orginal
|
|
|
Opis i krótka historia Tadzika.
Fiat 126p 650E z 1986 roku. Kupiony w Pewexie przez starszego pana. Zrobił tym autem 52tys km po czym rodzina mu się powiększyła i kupił dużego Fiata. Auto stało przez wiele lat w garażu pod kocem. Odpalane raz na jakiś czas coby się wacha nie zastała w środku. Niemal 100% części oryginalnych, mówię niemal, bo kiedy go kupiłem to był autem niemal nowym i pierwszy raz był u mechanika na wymianach kilku części kiedy był już mój. W każdym razie-jedyne wymiany, to jedna część przewodząca prąd w rozruszniku, pływak w baku i naprawione (nie wymienione) hamulce. Dodatkowo wymieniłem wszystkie żarówki żeby w nocy było coś widać. Auto nie będzie tuningowane a jedyne utrzymywane w takim stanie w jakim się znajduje. Ewentualne awarie będą naprawiane częściami oryginalnymi dla tego modelu. That's all.
Nadwozie:
Białe-oryginalny, 24 letni lakier. Żadnego ogniska korozji. Wszystko zadbane tak jak powinno być. Utrzymane seryjnie-i staram się by mój maluch wyglądał tak jak wygląda. Żadnego oklejania czy innego tuningu. Jedyne zmiany które w ogóle rozpatruje to kupno chromowanych zderzaków.
Wnętrze:
-Seria i nie mam zamiaru niczego zmieniać. Ewentualnie tylne pasy dodam.
-Siedzenia lotnicze, czerwono czarne.
Zawieszenie:
-Felgi seryjne, nic nie robione,może bede piaskować,ale szczerze?Tak mi sie podoba.Im bardziej seria tym lepiej
-Seryjne zawieszenie i nie mam zamiaru nic obniżać;tak jak jest, jest dobrze.
Car Audio:
-Hehe, oryginalne radio Unitra. Jestem z Tego dumny
Zdjęcia dodam wieczorem prawdopodobnie bo najpierw chciałbym zrobić jakieś ładne ujęcia:D |
|
|
|
 |
dawcio650e
|
Wysłany: 2010-04-23, 09:04
|
|
|
| Zrób więcej fotek ,ale maluszek nawet ładny. |
_________________ 126p 1983r. Granat |
|
|
|
 |
xemup
Admin FL

|
Wysłany: 2010-04-23, 10:42
|
|
|
Wygląda fajnie, ale ja bym nie dawał mu chromów, bo jakoś nie leżą mi w maluchu z bocznymi listwami. Ale to Twoja decyzja |
|
|
|
 |
dawcio650e
|
Wysłany: 2010-04-23, 12:58
|
|
|
| Albo dać chrom i wywalić listwy. |
|
|
|
 |
DubSon
_Czarne Złoto_

Wiek: 34 Dołączył: 21 Mar 2010 Posty: 76 Skąd: k. Wolsztyna
|
Wysłany: 2010-04-23, 15:02
|
|
|
dawcio650e, właśnie to chciałem pisać, ale mnie ubiegłeś.
Podobnie jak ja, dałem P4 ale za to listwy boczne - wek
Maluszek fajny, i trzymaj w oryginale - taki są najlepsze |
_________________ http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/88265
126p | FL | '91 - 'parchowóz'
126p | FL | '85 - 'dawca' (buda EL)
Trabant | 601s | '89 - 'Trampek' |
|
|
|
 |
kudlaty_23 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-23, 15:45
|
|
|
Mam zamiar trzymać w oryginale.Jak już ustrzeliłem taki model to jak najdłużej trzymać.Poza tym,jakoś wiekszy tuning w maluchach kojarzy mi się ze wsią. A te stare gadżety jak radio Unitry dodają temu autu urok.
A co do chromów-jeśli będą to oczywiste że wywalam listwy. Ale większe prawdopodobieństwo że zostanie w takim stanie w jakim jest teraz.
Wieczorem foteczki. |
|
|
|
 |
Kubson [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-23, 16:27
|
|
|
| kudlaty_23, no model nie taki jakiś specjalny. Od jeden z pierwszych FL, ale jeśli zdrowy i ,,cały" to gratulację. |
|
|
|
 |
CZESIO1958
ziomy rezerwy

Wiek: 68 Dołączył: 27 Sty 2010 Posty: 2731 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2010-04-23, 18:37
|
|
|
Czysty FL WOW |
|
 |
Lewy_
coś pod moim nickiem

|
Wysłany: 2010-04-23, 21:29
|
|
|
zadnych chromow, tylko dalej z nim pod koc, taki okaz nie moze sie zmarnowac |
|
|
|
 |
kudlaty_23 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-24, 09:26
|
|
|
Garberro może i nie jakiś specjalny-ale zdrowy jak żadko,tylko mój-co mnie cieszy, auto niemal historyczne. Nie ważne czy to bis czy zwykły FL. Maluch-to maluch. A ja kocham te autka. I dzięki za gratulacje. Postaram się utrzymać go jak jest.
Sory, że wczoraj zdjęć nie wrzuciłem,ale szwankuje mi aprata. Znalazłem jednak kilka starszych fotek (zrobionych zaraz po zimie pare tygodni temu ale mają za duży rozmiar. Wrzuce na jakiś serwer i wtedy wklepie tu zdjęcia. Dzisiaj go myję i sprzątam, wiec pewnie wtedy zrobię parę fotek z aparatu mojej dziewczyny.
Pzdr wszystkim:) |
|
|
|
 |
k4rgu1
ziomy rezerwy ŁYSY !!!

Wiek: 34 Dołączył: 30 Gru 2009 Posty: 1568 Skąd: wziąć piniądze ?
|
Wysłany: 2010-04-24, 13:06
|
|
|
| kudlaty_23 napisał/a: | | Poza tym,jakoś wiekszy tuning w maluchach kojarzy mi się ze wsią. | Co masz na myśli pisząc "większy"?
| kudlaty_23 napisał/a: | | kilka starszych fotek (zrobionych zaraz po zimie pare tygodni temu ale mają za duży rozmiar. | A zmieniać rozmiaru to nie umie?
A Maluch jak Maluch, biały, zwykły tyle, że hmm...
...zadbany...
Pozdro... |
_________________ SZAJN BRAJT LAJK E DAJMONTS
 |
|
|
|
 |
kudlaty_23 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-04-24, 15:24
|
|
|
Większy? Nieseryjnie wyglądający. Maluch musi wyglądać jak maluch według mnie. Większe wrażenie robi taki który wygląda jakby dopiero co wyjechał z fabryki niż taki co wygląda jakby koleś nim jeżdżący miał jaja wielkości głowki od szpilki i ma kryzys bo nie stać go na nic lepszego. Przez takich ludzi społeczeństwo ma złe zdanie o maluchach. To mam na myśli przez WIĘKSZY tuning. Jeśli jedynie modyfikujesz go by przypominał serie albo ew. tuningujesz go w sposób w jaki tuningowno go w PRL-u to nie mam nic przeciwko k4rgu1'u
Umiem zmieniać rozmiar, ale jeśliś taki mądry to przeczytaj od początku wątek-chce zrobić nowsze, lepsze ujęcia. I nic Ci do tego:)
A mój maluch nie jest jakimś tam maluchem. Bo dziwne,ale ludziom podoba się bardziej niż jakiekolwiek inne. Sprawdzałem z kumplami. Mój robił największe wrażenie. Więc zachowaj te mądrości dla siebie.
A reszte proszę aby nie wypowiadała się co do tonu mojej wiadomości. Jestem dość drażliwy wobec ludzi którzy wiedzą LEPIEJ;/ |
|
|
|
 |
dawcio650e
|
Wysłany: 2010-04-24, 16:24
|
|
|
| Miały być fotki. |
|
|
|
 |
k4rgu1
ziomy rezerwy ŁYSY !!!

Wiek: 34 Dołączył: 30 Gru 2009 Posty: 1568 Skąd: wziąć piniądze ?
|
Wysłany: 2010-04-24, 16:40
|
|
|
| kudlaty_23 napisał/a: | | to nie mam nic przeciwko k4rgu1'u |
No właśnie widać, że nie masz nic przeciwko...
Dobra już się nie udzielam bo się ot zrobił... |
_________________ SZAJN BRAJT LAJK E DAJMONTS
 |
|
|
|
 |
kudlaty_23 [Usunięty]
|
|
|
|