Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Spawanie podłogi
Autor Wiadomość
Michal22069 
Kocham zabytki

Wiek: 26
Dołączył: 14 Wrz 2019
Posty: 6
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2020-01-06, 15:11   Spawanie podłogi

Witam zacząłem remont blacharski mojego maluszka. Jest to Fiat 126p z 1986 roku .Auto generalnie wygląda o niebo lepiej niż mój poprzedni elegant. Aczkolwiek jest kilka niedoskonałości tzn. przerdzewiale miejsca przy szynach siedzeń zewnątrznych tzn.pierwszych od progów i dziura przy przednim nadkolu. Tutaj nasuwa się pytanie czywstawiać łatki czy na tą podłogę naspawać drugą?
https://zapodaj.net/bb65e08604dff.jpg.html
https://zapodaj.net/9863b1eb63b5f.jpg.html
https://zapodaj.net/9fd87ebfc353c.jpg.html
https://zapodaj.net/59164945ffc2e.jpg.html

Pozdrawiam :) :) :)
 
     
zolwik 


Dołączył: 05 Sie 2015
Posty: 1216
Skąd: Kamień /Gdynia
Wysłany: 2020-01-06, 16:02   Re: Spawanie podłogi

Michal22069 napisał/a:
....,na tą podłogę naspawać drugą?
:) :)


Tego jeszcze nie było , ciekawe jak to by wyglądało :facepalm:
_________________
Wrzosowy
http://forum.rezerwa126p....c0c3213f#503396
 
     
Grzes 


Wiek: 29
Dołączył: 11 Lis 2013
Posty: 1236
Skąd: Cieszyn
Wysłany: 2020-01-06, 17:51   

Możesz drugą podłogę kupić i robić z niej łatki, ale podłogę na podłogę, to by było mistrzostwo świata niczym z USA :D
 
     
Kubica 
ziomy rezerwy
Carus kierownicy


Wiek: 26
Dołączył: 01 Wrz 2014
Posty: 476
Skąd: Puławy/Wrocław
Wysłany: 2020-01-06, 18:26   

Cyk fuch i będzie ten wzmocniony :E I szyny kolejowe w progi wstawić :luj:
_________________
Był: Z(Ł)OMO `88
Jest:Waldemar Wielki `88
 
 
     
Michal22069 
Kocham zabytki

Wiek: 26
Dołączył: 14 Wrz 2019
Posty: 6
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2020-01-06, 21:12   

Nie no oczywiście podłoga na podłogę cienko 😂 Ale pytanko mam spawarke elektrodowa natomiast blachą oryginalnie miała 1,5 mm co myślicie o spawaniu takim cudem?
 
     
Piter7391 


Wiek: 27
Dołączył: 20 Sie 2015
Posty: 1061
Skąd: Radom
Wysłany: 2020-01-06, 21:59   

Elektrode sobie odpuść szkoda nerwów i materiału.
 
     
zolo 


Wiek: 35
Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 1224
Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2020-01-06, 22:05   

Za duzo ubytkow i do tego podłużnice pewnie pognite. Lepiej wstawić nową ale jak nie masz spawarki i umiejętności to sam tego dobrze nie ogarniesz.
_________________
YouTube
Fiat 126p Biała Padaka
Nowe białe szaleństwo
 
 
     
Jareg 
Moderator
Sherlock Holmes


Wiek: 22
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 1153
Skąd: Kraków/Krzeszowice
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2020-01-06, 23:53   

Grzes napisał/a:
ale podłogę na podłogę, to by było mistrzostwo świata niczym z USA :D

Nie dalej jak dwa miesiace temu pochlastaliśmy bisa z właśnie takim rozwiazaniem - tylko komuś się nawet spawać nie chciało, powycinał elementy podłogi i je nałożył od góry, w niektórych miejscach dokładając puszki po piwie :E
Ja bym wstawiał całą chyba :)
_________________
:arrow: 126p ST '80
:arrow: FSM Cinquecento '91
:arrow: Vivix EU7 '04
:arrow: Peugeot 205 GRD '91
 
     
nanab 

Dołączył: 22 Gru 2015
Posty: 475
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2020-01-07, 12:24   

Michal22069 napisał/a:
Ale pytanko mam spawarke elektrodowa

A po co od razu spawarką, można przecież na wkręty od regipsów albo na czerwony silikon w kilku miejscach :lol2:
 
     
damiancn 
damiancn

Wiek: 45
Dołączył: 19 Lis 2017
Posty: 295
Skąd: cieszyn
Wysłany: 2020-01-07, 12:29   

oryginal ma 1mm tak mi sie zdaje,najlepiej wspawac nowa podloge ale to ogrom pracy
 
     
zolwik 


Dołączył: 05 Sie 2015
Posty: 1216
Skąd: Kamień /Gdynia
Wysłany: 2020-01-07, 12:48   

nanab napisał/a:
Michal22069 napisał/a:
Ale pytanko mam spawarke elektrodowa

A po co od razu spawarką, można przecież na wkręty od regipsów albo na czerwony silikon w kilku miejscach :lol2:

Albo na nity to już profesja
_________________
Wrzosowy
http://forum.rezerwa126p....c0c3213f#503396
 
     
CZESIO1958 
ziomy rezerwy


Wiek: 62
Dołączył: 27 Sty 2010
Posty: 2642
Skąd: Mysłowice
Wysłany: 2020-01-07, 13:18   

Przestańcie kruca bomba atomowa
Padło pytanie więc trza odpisać
Do takich prac w zasadzie tylko migomat
Ale to niestety trzeba umieć nim spawać
_________________

 
     
michals 

Wiek: 42
Dołączył: 17 Lut 2015
Posty: 458
Skąd: Limanowa
Wysłany: 2020-01-08, 23:05   

Każdy z warsztatów zrobi to jako wstawki. Wymiana podłogi to dosyć czasochłonne zadanie.
 
     
azbest 

Dołączył: 13 Paź 2016
Posty: 185
Skąd: mazowieckie
Wysłany: 2020-01-09, 12:15   

Trochę się bawię migomatem, ale blach jeszcze nie wstawiałem.
Możecie polecić kogoś sensownego na YT kto robi dobre filmiki jak wstawiać blachy?
_________________
polish man in 126el
 
     
zolwik 


Dołączył: 05 Sie 2015
Posty: 1216
Skąd: Kamień /Gdynia
Wysłany: 2020-01-09, 14:03   

azbest napisał/a:
Trochę się bawię migomatem, ale blach jeszcze nie wstawiałem.
Możecie polecić kogoś sensownego na YT kto robi dobre filmiki jak wstawiać blachy?

Ty tak na serio chcesz bez praktyki oglądając yt wstawiać blachy ?

Może gdzieś w necie jest apka na smartfona ....
_________________
Wrzosowy
http://forum.rezerwa126p....c0c3213f#503396
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 14