Yugo Koral - Yogurt |
Autor |
Wiadomość |
Rocky

|
Wysłany: 2018-01-15, 15:57
|
|
|
jacekwoj3 napisał/a: | Masakra ,sam z siebie się zapalił czy ktoś mu pomógł ? |
Pył pożarowy osadza się na pojeździe,gdy auto sąsiaduje bezpośrednio z palącym się obiektem z bliskiej odległości. |
_________________ Rocky Garage(Facebook) Zapraszam
Polski Fiat 126p '79 "kundel"
ZRR Komar 2330 '71
Fiat 126el'96 "Elefant"
FSO Polonez Caro Plus 1.4 GTI 16v'97
Toyota Corolla E12 1.8 T-Sport '02 "Karolina"
Były:
Fiat Uno 1.4'92 "Funiak" vel. "Łunolot"
VW Passat B3 Variant 1.8'89 R.I.P.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
|
|
|
 |
Bobby

|
Wysłany: 2018-01-15, 22:13
|
|
|
jacekwoj3 napisał/a: | Masakra ,sam z siebie się zapalił czy ktoś mu pomógł ? |
Na hali garażowej na której trzymałem auto wjechała przemiła Pani której auto się kopciło. W rezultacie jej auto spłonęło doszczętnie i zostało uszkodzonych 26 pojazdów, piwnice mieszkańców oraz mieszkania. Moje Yugo dodatkowo jeszcze miało miejsce postojowe nad kratką wentylacyjną... Ale po podpięciu akumulatora odpaliło od "strzała" i wyjechało z piekła bez mniejszego problemu. |
|
 |
Bobby

|
Wysłany: 2019-01-01, 22:39
|
|
|
Po małej walce z ubezpieczalnią zabrałem się za Yogurta
Yugo po myciu ostrą chemią do mycia ciężarówek
po przejechaniu polerką pojawiła się nadzieja na stary kolor
tak zaprezentował się po całej polerce niestety lakierowanie całości mnie nie ominie, strona kierowcy jest poprzecierania na rantach gdyż lakier był dosyć miekki w porównaniu do strony pasażera ale dlaczego tak jest dowiedziałem się dosyć niedawno więc wyjaśnię do w dalszej części posta
jako że czeka mnie lakierowanie to zapadła decyzja o naprawach blacharskich
w międzyczasie yugo zaliczyło wycieczkę na lawecie
by wrócić z rollbarem i zamocowanymi fotelami oraz pasami
wnętrze zostanie odświeżone i z brzydkiego szarego będzie "nowym" czarnym
jest też już przygotowany świeży olej, nowy płyn chłodniczy, filtr oleju wraz z podstawką z wyjściami na czujniki oraz sportowa wkładka filtra powietrza.
A jakiś czas temu dzięki forum klubu zastavy odezwał się do mnie Nebo, były właściciel i osoba która rozpoczęła modyfikacji Yogurta Dzięki niemu poznałem trochę historie tego auta oraz mam jego zdjęcia z różnego okresu.
Zaczęło się tak
by za niedługo rozpoczęły się pierwsze modyfikacje
a tutaj jest odpowiedź dlaczego strona pasażera ma inny lakier niż reszta budy
Generalnie został wymieniony cały błotnik tylny na taki już w kolorze razem z drzwiami, miał zostać również wymieniony przedni błotnik lecz Nebo nie wie dlaczego nie zostało to zrobione gdyż kolizja była już po sprzedaniu auta koledze.
I potwierdza się plotka o tym, że ten egzemplarz był nagrodą w "Śmiechu warte". Niestety w internecie nie mogę znaleźć żadnej wspominki na ten temat. Może ktoś posiada nagrania z końca lat 90 programu "śmiechu warte"? |
|
 |
|