Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
obspawywanie budy
Autor Wiadomość
głodny 
ziomy rezerwy
Yoda nanoplexu


Wiek: 30
Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 3112
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-05-11, 11:02   










Jak na moje oko w miarę dobrze umocniona karoseria w najważniejszych miejscach.

Można się domyśleć że tam gdzie jest wyczyszczone/pomalowane są właśnie spawy.


i transformatorówką bym tego nie robił ze względu na możliwość przepalenia blachy.
 
 
     
Tymoor 


Dołączył: 03 Lut 2011
Posty: 51
Skąd: Sochaczew/Piastów
Wysłany: 2011-05-11, 23:13   

głodny, a czym to spawałeś? Migomatem?
_________________
- Fiat 126el '96r (75 kucy w planach ;) )
 
 
     
głodny 
ziomy rezerwy
Yoda nanoplexu


Wiek: 30
Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 3112
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-05-11, 23:14   

akurat zdjęcia zapożyczone

ale najlepiej robi się to migomatem
 
 
     
Tymoor 


Dołączył: 03 Lut 2011
Posty: 51
Skąd: Sochaczew/Piastów
Wysłany: 2011-05-11, 23:16   

ok. to ja też se zakupie :) taki bedzie dobry na początek? ->
http://moto.allegro.pl/sp...1592977907.html
_________________
- Fiat 126el '96r (75 kucy w planach ;) )
 
 
     
głodny 
ziomy rezerwy
Yoda nanoplexu


Wiek: 30
Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 3112
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-05-11, 23:44   

Tymoor napisał/a:
taki bedzie dobry na początek? ->
http://moto.allegro.pl/sp...1592977907.html


nie to jest chińskie dziadostwo bez możliwości podłączenia gazu CO2
 
 
     
Tymoor 


Dołączył: 03 Lut 2011
Posty: 51
Skąd: Sochaczew/Piastów
Wysłany: 2011-05-12, 20:23   

A jaki kupić żeby był tani i wystarczający żeby obspawać maluszka?
_________________
- Fiat 126el '96r (75 kucy w planach ;) )
 
 
     
Hydroxycitronellal 


Wiek: 29
Dołączył: 02 Wrz 2010
Posty: 170
Skąd: Harta / Rzeszów
Wysłany: 2011-05-12, 20:38   

Zależy jakimi funduszami dysponujesz? Wiesz kupić dobrą spawarke to na ładnych pare lat, a zawsze się przyda nie tylko do malucha ale do czegokolwiek.. lepiej wyłożyć kilka stówek więcej niz mieć "hińskie "gówno..
_________________
http://www.polskajazda.pl...Fiat/126/108272
 
 
     
Tymoor 


Dołączył: 03 Lut 2011
Posty: 51
Skąd: Sochaczew/Piastów
Wysłany: 2011-05-12, 21:04   

nie chciałbym za bardzo przekroczyć 1000zl i ta spawarka będzie do malucha bo do czegokolwiek mam jeszcze transformatorową taaaką wielką spaware, którą maluszka mojego nawet nie tykam bo mi tylko wypali taaakie wielkie dziury :) :P
_________________
- Fiat 126el '96r (75 kucy w planach ;) )
 
 
     
Hydroxycitronellal 


Wiek: 29
Dołączył: 02 Wrz 2010
Posty: 170
Skąd: Harta / Rzeszów
Wysłany: 2011-05-12, 21:49   

moze gdzies w promocji dorwiesz dedre za 999 zł :E ja dałem za swoją 1600 z groszami ale butla na co2, 230/400 V miodzio a co2 nie jest drogi bo za butle ja wime chyba 50 l zapłaciłem 30 pare złoty a wystarczy na długo,
a propo transformatorówki, nie masz na niej regulacji amperów? musi byc napewno jakas wajcha czy pokrętło, a mówisz ze duza? moze taka robiona była w krośnie? bo facet robił ze 30 lat temu w krosnie spawarki i one naprawde dobre sa bo mi taka działa do dzis dnia co tata kupił ponad 30 lat temu, ale zajebiscie cięzka jest chyba z 80 kila jak nie więcej
_________________
http://www.polskajazda.pl...Fiat/126/108272
 
 
     
Tymoor 


Dołączył: 03 Lut 2011
Posty: 51
Skąd: Sochaczew/Piastów
Wysłany: 2011-05-12, 22:02   

Dzięki, jeszcze sie porozglądam za tymi spawarkami i tą dedrą i dam znać jak kupię ;) Transformatorową mam na pokrętło, dosyć duża jest, taka kwadratowa i sięga mi prawie do pasa a ja mam 183cm ;) w niej jest jeszcze coś takiego jak rozruch i prostownik. Mój ojciec kupił ją z rok temu na giełdzie nową, więc nie sądzę żeby to była z tych o których piszesz :)
_________________
- Fiat 126el '96r (75 kucy w planach ;) )
 
 
     
razor34 
ziomy rezerwy
może być za nisko?


Wiek: 25
Dołączył: 28 Cze 2010
Posty: 1494
Skąd: Śliwice
Wysłany: 2012-01-30, 16:30   

ja mam pytanie odnośnie tematu. Czy wystarczy zerwać tą masę (np. nadkole), i od razu na to spawać ? Spawy punktowe, czy ciągłe ? Ma ktoś jeszcze fotki obspawanej podłogi ?
_________________

Polski Fiat 126p "Cult Style" 8)
 
 
     
hacki 
ziomy rezerwy


Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 897
Skąd: wiem, że paczysz?
Wysłany: 2012-02-05, 12:39   

podczepię się pod temat...
obspawuje budę swojego swapa (1,2 16v z skrzynią skody) i mam pytanie:
jakie miejsca są najbardziej narażone na rozerwanie/ uszkodzenie? chcę ją maksymalnie wzmocnić żeby nie szukać nowej budy po miesiącu jazdy :p
dobrze jak by ktoś wrzucił parę fotek
_________________
I spojrzał Pan na pracę Naszą... i był zadowolony, zapytał o nasze zarobki... usiadł i zapłakał
 
 
     
Quick07 
ziomy rezerwy
jestę dymurę


Wiek: 29
Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 1848
Skąd: kLiKa$h mIsIaCzKó ?
Wysłany: 2012-02-05, 12:41   

Po co Ci skrzynia skody skoro miałeś robić centrala ?
_________________
 
 
     
hacki 
ziomy rezerwy


Dołączył: 17 Kwi 2011
Posty: 897
Skąd: wiem, że paczysz?
Wysłany: 2012-02-05, 12:57   

nie będę robić centrala-plany się trochę zmieniły
_________________
I spojrzał Pan na pracę Naszą... i był zadowolony, zapytał o nasze zarobki... usiadł i zapłakał
 
 
     
pietrek 
Krypto Ziom


Wiek: 32
Dołączył: 10 Gru 2011
Posty: 521
Skąd: Czeladź/Sosnowiec
Wysłany: 2012-02-05, 13:28   

razor34 napisał/a:
Spawy punktowe, czy ciągłe ?


2cm spawu - przerwa- 2cm spawu- przerwa i tak w kółko.
_________________
Paczaj jak się znęcam nad rdzą!
http://rezerwa126p.pl/for...?t=7461&start=0
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14