.::Rezerwa 126p::. Strona Główna .::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Zielona zabka FL - 1991
Autor Wiadomość
BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2015-11-13, 18:48   Zielona zabka FL - 1991

Dzisiaj stalem sie szczesliwym posiadaczem zielonego FL-a z 1991 roku:

Polowalem co prawda na ST, ale przy poszukiwaniach wpadl mi w oko ten egzemplarz, wlasnie zmierza do mojego domu w Polsce na lawecie, jako ze nie ma waznego przegladu. Tak jak mialem pomysl postarzenia FL, ten jest na to za fajny, totez wszystkie fanty zakupione pod projekt ST ida poki co na polke. Jak trafie jakiegos ST w rozsadnej cenie to tez go wstawie do garazu. Pamietam ze kiedys staly juz w nim dwa maluchy zderzak w zderzak ;)

Emblemat 'Made by FSM' na tylnej klapie sugeruje chyba wersje eksportowa. W zasadzie seria, poza 'gleba' i poszerzonymi felgami: 5" z przodu, 5.5" z tylu. Poki co nie bede z nim nic robil, docelowo dostanie nowy lakier i przetapicerowane fotele Inter Groclin. No, jeszcze subwoofer pod siedzenie. Jak wejdzie. Jak nie wejdzie, chyba wyrzezbie jakis kumato wygladajacy soundsystem w miejsce tylnego siedzenia.

Trzeba w nim tylko wymienic tlumik, zamowilem juz Michaela ;)

Osa M52 1963

Kupie szary fotel 'karkolamacz' lub samo obicie, wzor jak na fotce, wieksze zdjecie TUTAJ
Ostatnio zmieniony przez BHBASS 2015-11-18, 20:54, w całości zmieniany 1 raz  

Luke Sky Walker 

Wysłany: 2015-11-13, 21:51   

Na zdjęciu wygląda na bardzo fajny egzemplarz :P Zastanawia mnie tylko po co go lakierować, bo z tego co widzę to lakier jest w dobrym stanie. Według mnie wypadałoby go tylko przepolerować :>

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2015-11-13, 22:26   

Tez mi sie tak wydawalo po fotkach. W sensie to ze lakier jest w dobrym stanie i tez juz rozkminialem jak go wypolerowac.

Ale podobno jeden blotnik przedni wymaga uwagi i jest kilka babli na lakierze. Moze da sie to wypucowac malo inwazyjnie, ale jak zacznie sie gadka o wymianie jakiegokolwiek elementu blacharki, to wtedy chyba juz pomaluje go w calosci. Mam tez w glowie inny kolor (RAL 5005)

Szczerze mowiac to jeszcze go nie widzialem na wlasne oczy bo mieszkam zagranico. Dzisiaj zostal przywieziony do domu w Polsce i postawiony w garazu. To juz jego czwarty maly mieszkaniec ;) Jutro sobie go chociaz poogladam przez Skype, bo w Polsce bede dopiero za miesiac.

Osa M52 1963

Kupie szary fotel 'karkolamacz' lub samo obicie, wzor jak na fotce, wieksze zdjecie TUTAJ

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2015-11-18, 21:12   

W garazu wifi domowe nie lapie, wiec z ogladania malca przez Skype nic nie wyszlo. Ale za to przyszlo mi kilka fotek:

Fotka tylu, widoczny wspomniany emblemat 'Made by FSM', za to '650 E' do wymiany, tudziez artystycznej regeneracji ;)

silnik suchy, olej sie niby chlopu rozlal przy nalewaniu

seryjna tapicerka z materialu

taka sama tapicerka drzwi, do poprawki

zegar rakiety :mrgreen:

radio rzecz jasna do wymiany ;) gniazdo zapalniczki tez zamowilem, podobno oryginalne

a tutaj taki sobie babel na podszybiu

good news, subwoofer wchodzi pod siedzenie kierowcy, ruszac go nikt nie bedzie, w koncu to dwumiejscowe auto ;)

w weekend jeszcze wpadl mi taki oto grajek za darmoszke 8)

Osa M52 1963

Ostatnio zmieniony przez BHBASS 2016-02-10, 23:54, w całości zmieniany 4 razy  

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2015-11-20, 18:19   

Dzisiaj przyszedl korek wlewu paliwa i wazny fant w projekcie 'sluchawki na kolach' 8)

Do tego dojda 4 stojace glosniki na polce tylnej. Grajek ma moc 4x50W a wzmacniacz suba 150W, mysle ze bedzie to dosc skladnie gadac. Oby tylko altek toto pociagnal :mrgreen:

Chociaz swoja droga maluch jest autem, ktore mozna zapalic samemu na popych. Zdarzylo mi sie raz czy dwa razy.

Osa M52 1963

Jareg 
Admin
Sherlock Holmes

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2015-11-20, 18:53   

Świetny kolor ma ten maluszek, bardzo mi się podoba :)
:arrow: Škoda Forman LS '93
:arrow: Škoda Fabia 1.4 16v '06
:arrow: Civic UFO 1.8 16v ‚08 LPGT
:arrow: jakieś seicento za 200 zł jeszcze go nie odebrałem
:arrow: Peugeot 205 GRD '91

:luj: K U P I Ę :luj: B O S M A L A :luj:

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2015-11-20, 19:26   

wydawalo mi sie ze to kolor fabryczny, jedyny na liscie bez nazwy, o taki:

...ale teraz nie jestem do konca przekonany. W sumie tez zaczynam sie powoli do niego przekonywac, fajnie na nim czarne plastiki wygladaja nawet ;)

ba, na maluchu w takim kolorze zdawalem egzamin na prawo jazdy...

Osa M52 1963

Pan_Waclaw 

Wysłany: 2015-11-21, 13:28   

To na pewno nie jest ten sam kolor :)

Bardzo fajny egzemplarz. Ta koncepcja ze sprzętem grającym średnio mi tu pasuje, no ale mam nadzieję, że będzie fajnie grało :)

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2015-11-21, 15:09   

No wlasnie, i tu mam zagwozdke, bo jestem przekonany ze jest to kolor fabryczny a na liscie kolorow FL na stronie glownej go nie ma :?:

Naglosnienie zas bedzie roznic sie dodatkowa para stojacych dwudroznych glosnikow na srodku tylnej polki:

razem z trojdroznymi po bokach, ktore sa w miare standardowa rzecza w malcach:

Po prostu grajek ma cztery wyjscia, wiec szkoda tak nic nie wpiac :mrgreen: a z przodu za bardzo nie ma jak nic wstawic bez rzezbienia. Swoja droga to mogli wymyslic jakas maskownice na glosnik na lewa strone. Mozna niby cos kombinowac z polka z anglika, ale pewnie dostep do pedalow bylby sredni. Te glosniki w sumie kupowalem pod ST, bo te mniejsze daloby sie przymocowac pod deske ;)

Sub schowany bedzie pod siedzeniem, wiec chyba bez wiekszej ekstrawagancji. Custom wynalazki rozwazalem w ostatecznosci, chociaz moze i cos wyrzezbie w wolnej chwili w miejsce tylnego siedzenia do wstawiania i wyjmowania wedle uznania. Polki na tylne podszybie nigdy mi sie nie podobaly.

a tu taki maly usmiech przy sobocie

Osa M52 1963

r3mix 

Wysłany: 2015-11-21, 17:01   

BHBASS napisał/a:
No wlasnie, i tu mam zagwozdke, bo jestem przekonany ze jest to kolor fabryczny a na liscie kolorow FL na stronie glownej go nie ma :?:

Lista kolorów na stronie głównej jest niekompletna, a widziałem już kilka FLi w takim kolorze, więc bardzo prawdopodobne, że jest fabryczny.

Też się zastanawiałem nad jakimś sprzętem grającym ,ale stwierdziłem, że to nie ma sensu, bo czasem jak włączę radio, światła drogowe, wycieraczki i dmuchawę, to już mi się pali kontrolka ładowania :lol2:

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2015-11-21, 18:12   

Mysle ze przy tym zestawie jak opisany powyzej, to jak skupie sie na barwie tonu zamiast na glosnosci i nie rozkrece powyzej polowy to chyba jeszcze uciagnie ;)

Jak juz pisalem, zdawalem na takim jak moj egzamin na prawo jazdy, stad moje przeswiadczenie ze to seria. Pozostaje pytanie, czy ktos wie co to za kolor?

Na pierwszy rzut oka wyglada na RAL6000:

Osa M52 1963

synchro 
ziomy rezerwy

Wysłany: 2015-11-21, 18:46   

BHBASS napisał/a:
jestem przekonany ze jest to kolor fabryczny
Fabryczny na pewno. Miałem kiedyś takie '91 w IV pakiecie. Poszukam, mam chyba jeszcze gdzieś jego "historię papierową" z nr. lakieru.

BHBASS napisał/a:
zdawalem na takim jak moj egzamin na prawo jazdy
Ja na czerwonym, a "L" jeździłem białym ST :)

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2015-11-21, 19:00   

Bylbym zobowiazany, bo bez poprawek lakierniczych sie na pewno nie obedzie. Na szczescie wypytawszy rodzine o stan blacharki i lakieru, dowiedzialem sie ze nie ma niczego powazniejszego niz ten babel ze zdjecia wczesniej ;)

No, i jeszcze czarny prog. Jeden, nie oba, drugi jest zielony. Mam nadzieje ze nie wyjdzie spod tej czerni zadna zgnilizna.

Osa M52 1963

McGyver 

Wysłany: 2015-11-21, 22:48   

Ten lakier to jest numer 360 według FSM.

BHBASS 
Alta Pete

Wysłany: 2015-11-22, 09:07   

Ooo, dzieki ;)

Czyli 'zielen patynowa' wedlug tego spisu, RAL6000 nazywa sie tak samo. Moze bedzie tez tak samo wygladal. Mozna dodac do spisu na stronie glownej, albo mozna poczekac na fotki jak go nieco wypucuje 8)

A tak przy okazji: poleci mi ktos jakas nie za droga polerke, w sensie samo urzadzenie? Ceny widze sa bardzo zroznicowane, a nie jest mi w sumie potrzebny nie wiadomo jak profesjonalny sprzet.

Co do samego lakieru do poprawek, znalazlem takie, opisuja je jako 'FSO - FSM'

http://www.polexpo.com.pl/list,1_1_1_4_19.html

Cena przystepna jak cholera ;) Ktos tego uzywal? Mowie tu rzecz jasna o drobnych miejscowych naprawach, jak bedzie gdzies wieksza lipa rzecz jasna oddam lakiernikowi.

Osa M52 1963

Ostatnio zmieniony przez BHBASS 2015-11-22, 13:37, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu