Zielony FL 88r |
Autor |
Wiadomość |
grybu
|
Wysłany: 2020-11-08, 18:26 Zielony FL 88r
|
|
|
Witam witam wszystkich
Na forum jestem od nie dawna ale maluszka posiadam od 2018 r. Do tej pory fiacik cały czas przestał w garażu raz na parę miesięcy zrobił z 10 km. Ale postanowiłem się za niego zabrać i przywrócić do ustawień fabrycznych. Jak już pisałem fiata zakupiłem w wrześniu 2018 r od pierwszego właściciela za... jak bym napisał ile za niego dałem i tak byście nie uwierzyli a znalazłem go przypadkiem wchodząc w jedna z bram na browarka z kolega pod wpływem chwili postanowiłem zagadać do kogoś kto tam mieszka czy nie wie czyj to sprzęt no i się udało. Decyzje o kupnie trzeba było podjąć w chwile aby się pan nie rozmyślił i się udało 2h później fiacik stał u mnie. Na tamten moment udało mi się ustalić ze fiacik stał w jednym miejscu od 15 lat.
Po sprawdzeniu wszystkiego fiacik bez problemu odpalił jedyne co od tamtej pory przy nim zrobiłem to na sztukę dzwi bo były bardzo zjedzone. I w zestawie z fiatem był obrotomierz i czujnik temperatury oleju i ładowania.
A jaki jest plan sam jeszcze nie wiem do końca ale jak na początek to :
-Zrobić blacharkę
-Myślę nad zmiana koloru
-Reszta zostaje fabrycznie
Jak macie jakieś sugestie to piszcie. W tym temacie będę wrzucał na bieżąco postęp w pracy.
A fiacik wygląda tak
Plus jest też taki że posiadam łatwy dostęp do części blacharskich bo w moim mieście jest zakład co nadal produkuje części do fiata 126 i 125 |
|
|
|
|
Trefl
Wiek: 25 Dołączył: 15 Maj 2016 Posty: 331 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2020-11-08, 21:23
|
|
|
Jak widać fajna okazja A kolor to chyba najbrzydszy z możliwych jakie wychodziły Ale przez tą brzydotę jest na swój sposób wyjąkowy i myślę że warto go zostawić Powodzenia i oby starczyło chęci do ukończenia Ogarnąć co trzeba i jeszcze wyjdzie na ludzi
Oprócz drzwi i tego co widać to co tam mu najbardziej dolega blacharsko? |
|
|
|
|
motonita
JAREG PIERDOL SIE
|
Wysłany: 2020-11-08, 21:44
|
|
|
BROŃ BOŻE NIE ZMIENIAJ KOLORU... to najbardziej obnizajaca wartość rzecz jaką mogł byś zrobić |
_________________ jareg pierdol sie |
|
|
|
|
grybu
|
Wysłany: 2020-11-09, 21:02
|
|
|
Z blacharki to podszybia przód/tył ,progów brak, podłoga jak u flinstona czyli też jej nie ma , nadkola a cała reszta się okaże jak się go zacznie rozbierać ale będzie trochę pracy jednym plusem jest ze mam dostęp do zakładu co cały czas tlaczy części blacharskie do Fiata maja prawie wszystkie części oprócz podłogi ale to zamówię w całości na internetach. Co do cen też przystępne nawet bardzo. Po rozmowie z właścicielem powiedział że jak che to sam mogę mu przywieź arkusz blachy z jakiej chce mieć zrobione i mi zrobią więc spoko. A i znajomy mojego dziadka w latach 90 miał warsztat samochodowy i też zostało mu parę elementów nadwozia w sumie parę to mało powiedziane ostatnio byłem u niego bo chciałem pas przedni oczywiście znalazłem wzięłam sobie jeden i jeszce z 30 zostało a z tego co tam jest to jeszce z 20 maluchów by złożył |
|
|
|
|
CZESIO1958
ziomy rezerwy
Wiek: 66 Dołączył: 27 Sty 2010 Posty: 2727 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2020-11-10, 08:51
|
|
|
Nic tylko powodzenia |
|
|
dizzyx
|
Wysłany: 2020-11-11, 16:22
|
|
|
W świętokrzyskim? Jak tak to witam
Kto tu dorabia części do malucha?
PS - który to rocznik? |
_________________ Zapraszam do Garażu Dziadka |
|
|
|
|
Homer6000
|
Wysłany: 2020-11-13, 14:50
|
|
|
no pochwal sie, chociaz na PW ile dałeś ;p |
|
|
|
|
grybu
|
Wysłany: 2020-11-16, 20:36
|
|
|
dizzyx napisał/a: |
W świętokrzyskim? Jak tak to witam
Kto tu dorabia części do malucha?
PS - który to rocznik? |
Witam witam
Części znajdziesz na nowowiejskiej po prawej stronie jest zakład a rocznik to 88r |
|
|
|
|
motonita
JAREG PIERDOL SIE
|
Wysłany: 2023-12-05, 16:18
|
|
|
i jak tm ma sie maluszek ?? bo cos cicho w temacie |
_________________ jareg pierdol sie |
|
|
|
|
grybu
|
Wysłany: 2024-09-02, 22:53
|
|
|
Maluszek został odstawiony do garażu i tak czeka na lepsze czasy z powodu pracy za granicą nie miałem czasu się nim zająć i musiał poczekać ale już jestem na miejscu i od połowy września zaczynam spawanie |
|
|
|
|
romek
|
|
|
|
|
|