Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha Strona Główna Rezerwa 126p - Forum miłośników Malucha
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumStrona główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Swap na 1.4 z uno
Autor Wiadomość
Młodyy 

Wiek: 20
Dołączył: 08 Lut 2016
Posty: 17
Skąd: Nysa
Wysłany: 2017-01-25, 10:33   Swap na 1.4 z uno

Panowie mam do kupienia w śmiesznych pieniądzach całego uniacza ale niestety bo z silnikiem 1.4. Pisze niestety bo myślałem o 1.1 i skrzyni malucha na początek a później szukać rapidki. No i tu takie pytanie czy pod 1.4 podejdzie skrzynia rapidki i czy flansza jest taka sama jak do fire, czy silnik 1.4 zmieści się w komore czy bede musiał delikatnie przesunąć ścianę grodziowa. Z uniacza wyciagnalbym wszystko co potrzebne do swapa plus przednie zaciski jarzma itd.
Pozdrawiam i czekam na odp
 
     
evil1 


Wiek: 36
Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 277
Skąd: Toruń
Wysłany: 2017-01-25, 11:02   

Na pewno nie podjedzie pod flanszę, to zupełnie inna rodzina silników. Wątpię też by się gabarytowo chciał zmieścić.
 
 
     
lubelak.nl 
Mi to VOLVO....


Wiek: 31
Dołączył: 28 Paź 2015
Posty: 323
Skąd: noord brabant
Wysłany: 2017-01-25, 11:05   

1.4 jest bardzo wysoki i wątpię by się zmieścił bez ingerencji w blacharkę. Z tego co czytałem, ścianę też chyba trzeba przesuwać. Ogólnie jest z tym bardzo dużo zachodu. Ale może inni forumowicze mają większe doświadczenie ze swapem na tym motorze.
_________________
Łoś w Maluchu.....
 
     
evil1 


Wiek: 36
Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 277
Skąd: Toruń
Wysłany: 2017-01-25, 11:52   

Bardziej bym się martwił umiejscowieniem aparatu zapłonowego i długością silnika.
 
 
     
Młodyy 

Wiek: 20
Dołączył: 08 Lut 2016
Posty: 17
Skąd: Nysa
Wysłany: 2017-01-25, 12:24   

No właśnie o to mi najbardziej chodzi bo jak silnik będzie długi to i skrzynia będzie bardziej oddalona a wtedy co z polosiami. Cofnąć ścianę grodziowa myślę nie będzie problemu co do wysokości no właśnie wyciąć półkę od chłodzenia to napewno ale czy wyżej też będzie trzeba rzeźbić ?
 
     
evil1 


Wiek: 36
Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 277
Skąd: Toruń
Wysłany: 2017-01-25, 12:37   

Jeszcze jedna wytyczna. Odległość od osi wału do dna miski. Za wysoko też nie podniesiesz, bo ograniczają półosie a może się okazać, że miska będzie szorować po glebie. W swapach z 1,2 czy 1,4 FIRE już ten problem jest odczuwalny.
 
 
     
malan126 


Dołączył: 27 Cze 2014
Posty: 563
Skąd: tarnów
Wysłany: 2017-01-27, 11:46   

Odpuść temat i kup 1.1/1.2 Fire :)
 
     
evil1 


Wiek: 36
Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 277
Skąd: Toruń
Wysłany: 2017-01-27, 12:06   

Albo zrób centrala, wtedy się zmieści 8)
 
 
     
Marcinek 

Dołączył: 18 Cze 2017
Posty: 8
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-07-12, 11:36   

Czyli 1.4 ż uno na gaźniku niema opcji wsadzenia pod skrzynię malucha ? Flansze są dostępne. A jeden wsadził 2.2 turbo bez przesuwania ściany.. pytam gdyż też mam prawie już wszystko pod swapa ... I mam 1.4 na gaźniku.... kurde. Nawet w
Flansza był a dostępna na 1.4 czy 1.2 górę jest na gaźniku? Nie chce mi się kompletnie bawić z wiązka. A wolałbym 1.4 bo zawsze te 10 kunia więcej;)
_________________
Zakochałem się
  
 
     
evil1 


Wiek: 36
Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 277
Skąd: Toruń
Wysłany: 2017-07-12, 12:31   

Gdzie są dostępne flansze do 1.4 uno ?
Czy brałeś pod uwagę coś takiego jak położenia silnika (wzdłużnie lub poprzecznie) skoro wspominasz o 2.2 ?
Czy mógłbyś przetłumaczyć na język polski to zdanie:
"Nawet w Flansza był a dostępna na 1.4 czy 1.2 górę jest na gaźniku?"
 
 
     
nanab 

Dołączył: 22 Gru 2015
Posty: 328
Skąd: Bydgoszcz
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2017-07-12, 23:56   

Marcinek napisał/a:
Nie chce mi się kompletnie bawić z wiązka. A wolałbym 1.4 bo zawsze te 10 kunia więcej;)
_________________

1.4 jest słabszy niż 1.2.
_________________
Powoli do przodu
https://goo.gl/photos/nX7quLxG24iN1sVR7
 
     
evil1 


Wiek: 36
Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 277
Skąd: Toruń
Wysłany: 2017-07-13, 10:06   

Chyba mu chodziło o 1.4 70KM z uno w stosunku do 1.2 60KM z punto1
 
 
     
Marcinek 

Dołączył: 18 Cze 2017
Posty: 8
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-07-13, 12:01   

Dokładnie tak. Lecz dowiedziałem się że flanszy nie będzie na te 1.4 z gaznikiem i muszę mieć 1.4 8v ż punto 2 albo Sieny. I pod ten silnik flansza mocowanie wszystko dostępne od 1 osoby która robila już ż tym silnikiem . Ale podobno już 1.4 16v do tej flanszy nie pasuje niewiem czemu.... można przy okazji tripody zastosować. Jest gość który przerabia półosie ż cinquecento. Ale drożej to wyjdzie a co mnie najbardziej zaskoczyło. To gość może zrobić centrala za 4-5 tysięcy. Silnik i skrzynia we własnym zakresie
_________________
Zakochałem się
 
     
evil1 


Wiek: 36
Dołączył: 08 Sty 2016
Posty: 277
Skąd: Toruń
Wysłany: 2017-07-13, 13:18   

w sensie, że za drogo czy za tanio ?
 
 
     
Marcinek 

Dołączył: 18 Cze 2017
Posty: 8
Skąd: Katowice
Wysłany: 2017-07-13, 20:57   

No według mnie bardzo tanio.
_________________
Zakochałem się
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Rusztowania Szalunki
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 16