Gaźnik FOS 30 S2HX |
Autor |
Wiadomość |
ezz
|
Wysłany: 2016-05-14, 20:37 Gaźnik FOS 30 S2HX
|
|
|
Ten samochód doprowadza mnie do szału...
Gaźnik po regulacji, pływak ustawiony książkowo, wszystko wyczyszczone, przedmuchane - wygląda ideolo.
No niestety tylko wygląda... Kiedy w końcu wrzuciłem silnik do BISa i przyszło do regulacji i odpowietrzania okazało się jak bardzo jest chu#&@o.
Dobra to teraz w skrócie : zapłon ustawiony, podłączone ciśnieniówki, wkręt mieszanki wkręcony do końca(??!!) obroty da sie regulować tylko śrubą regulacyjną. No i teraz wygląda to tak :
-po zaciągnięciu ssania nie ma w ogóle obrotów
-kiedy już się troche nagrzeje to zdarza się że obroty delikatnie falują
Chciałem dobrze, a wyszło jak zwykle... |
|
|
|
 |
Krzysztof0430

Wiek: 29 Dołączył: 10 Paź 2010 Posty: 1487 Skąd: Mizerów [SPS]
|
Wysłany: 2016-05-14, 22:16
|
|
|
Przy wykręcaniu śruby składu mieszanki dzieje się coś? Lewe powietrze na pewno wyeliminowane? Sprawdź łączenie pokrywy gaźnika z siłownikiem pull down czy tam coś jest nieszczelne. |
|
 |
ezz
|
Wysłany: 2016-05-15, 10:09
|
|
|
Przy wykręcaniu obroty delikatnie wzrastają, ale niewiele, jutro posprawdzam czy na pewno nie ciągnie gdzieś lewego powietrza.Tak na marginesie, jak miałeś jeszcze zapłon na aparacie to wpinałeś może elektrozawór w gaźnik jakoś czy nie?
//edit
Dobra ogarnąłem już wkręt od mieszanki, kupiłem kolejny zestaw uszczelek i oringów, wymieniłem i git, problem tylko ze ssaniem.
Wygląda na problem z tym siłownikiem pull down, nie odchyla on klapek, a z tego co wiem to powinien, jak ręcznie odchylę klapki to jest w porządku całkiem |
|
|
|
 |
|