.::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

Fiat 126 BIS - Bis - trudny rozruch zimnego silnika.

Anzel - 2013-03-17, 22:39
Temat postu: Bis - trudny rozruch zimnego silnika.
Bis '90 na FOS-ie.Autko na ssaniu co rano odpala,nie mogąc "złapać".Pompowanie pedałem gazem pomaga i po 2-3 próbach autko odpala.Mogę go od razu zgasić i wtedy zapala od strzała.Na ciepło też bez problemu.

Pompa paliwa nowa,świece i kable OK.

Biorę pod uwagę poziom paliwa w gaźniku oraz cofanie się paliwa do zbiornika.Czy słusznie?

lukasz_bis - 2013-03-18, 11:36

Anzel, ja tez tak mam gdy nie odpalam auta okolo 2-3 dni, gdy odpalam codziennie rano problemu a tez mam FOS-a. :) Ja ym sie nie przejmowal tym. :P
grzesiol - 2013-03-18, 11:38

Jak kupiłem swojego to też miał problemy z rozruchem, zdarzało mu się akumulator rozładować a nie zapalił. Okazało się, że węże paliwowe są nieszczelne i ścieka wszystko do baku z powrotem. Ogólnie to przede mną moim BISem jeździł jakiś morderca i w miejscu pęknięcia skleił wąż paliwowy taśmą izolacyjną w wyniku czego przy dodaniu gazu tworzył się piękny gejzer z benzyny na elektrowentylator chłodnicy. Dobrze, że się nie włączył. :evil: Wymieniłem je na nowe firmy FAGUMIT, grube zbrojone i problem ustał.
Anzel - 2013-03-18, 13:16

Biorę pod uwagę położenie nowych węży od baku do pompy.Nieszczelności nie mam bo nie cuchnie benzyną i nie ma wycieków,pod auto zaglądam codziennie na kanale wiec tego jestem pewny :)
grzesiol - 2013-03-18, 16:03

U mnie też nie śmierdziało i nie było widać, że cieknie, benzyna szybko paruje. Wystarczy mała nieszczelność, żeby przez parę godzin wszystko spłynęło do baku.
Anzel - 2013-03-18, 16:47

Czyli kładziemy nowego węża :mrgreen: