| |
.::Rezerwa 126p::. BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI |
 |
Nasze żelaza - ST 83' Giallo Oriente 294 .
maras91x - 2013-01-06, 17:51 Temat postu: ST 83' Giallo Oriente 294 . Witam. Przedstawię wam mojego ST, którego jestem od niedawna właścicielem.
Autko z 83 roku, po nr. VIN uboga wersja export (ZFA).
Czemu uboga ?? Bo ma dodatkowe listwy, regulacje prędkości wycieraczek i nic więcej.
Historia maluszka jest taka, autko od nowości do 2008 roku było w rękach starszego pana, po śmierci autko przejął jego wnuk, który naprawdę miał sentyment do tego auta ale z przyczyn osobistych skłonny był odsprzedać "ST" w dobre ręce i tak trafił do mnie .
Z informacji jakich udało mi sie dowiedzieć to tak autko do 2008 było garażowane i przejechane miało 17 tyś. km , obecnie przejechane ma 40 tyś, wnuczek troszkę nabił kilometrów, był nim w Czechach w podróży poślubnej, jechał nim do ślubu oraz był nim na zlocie w Bydgoszczy w 2008 roku, co niektórzy pewno bardzo dobrze znają te auto.
Moje plany co do autka są takie aby autko wróciło do stanu oryginalnego i było w 100 % sprawne, prace powoli idą.
Ogólnie autko stało jakiś czas pod Polibudą Poznańską i wyglądało tak:
Do samochodu próbował ktoś sie dobrać, ale na szczęście nie udało mu się, ale z tego powodu uszkodził "maluszka", wybił szybę flatnerke, uszkodził tylną lampę oraz po odłączał różne kostki od instalacji elektrycznej.
Tak samochód wygląda po dostarczeniu go do mnie:
Jest troszkę do zrobienia, narazie próbuje doprowadzić go do idealnego stanu technicznego, autko dostało już nowy akumulator, oraz zostało wysprzątane w środku, został przeczyszczony gaźnik, oraz zacząłem się bawić w regulacje zapłonu i gaźnika, autko odpaliło ale jego praca jeszcze nie jest taka jaka by mnie interesowała, muszę zrobić mały serwis (świece, przewody, platyny,itd.). Największy plus samochodu to zdrowa blacha, podłoga, progi bez rudej, jedynie zauważyłem w komorze bagażnika mały element skorodowany, ale auto ma wgnieciony tylny lewy błotnik oraz wjechany delikatnie pas przedni, po ogarnięciu spraw technicznych zajmę się i tym.
Tak autko wyglądało w swoich latach świętości:
Ogólnie potrzebuje kilka elementów:
-szybkę flanterke od strony kierowcy
-lampę tylną lewą ST
Później z czasem na pewno wyjdzie nieco więcej.
Wszystkie komentarze pozytywne i negatywne mile widziane.
Temat będę na bieżąco aktualizował.
wilq1902 - 2013-01-06, 18:09
Maluch ma potencjał
Kórnik kojarzy mi się ze zlotem i odcinkiem Legend PRLu
maras91x - 2013-01-06, 18:19
W 2011 roku był u nas organizowany zlot. Sam osobiście nie byłem bo w tym samym terminie był Woodstock.
wilq1902 - 2013-01-06, 18:24
Tylko raz był zlot?
maras91x - 2013-01-06, 18:29
Tylko raz organizowany był w Kórniku, w tym roku słyszałem coś o Łodzi ale ile w tym prawdy tego nie wiem.
wilq1902 - 2013-01-06, 18:30
W Łodzi ma być organizowany ogólnopolski zlot, więc to jest całkiem inna impreza niż ta, która była w Kórniku
sr99 - 2013-01-06, 19:25
Ja autko znam z jego czasów świetności, ale mam nadzieje że wróci do poprzedniego a nawet lepszego stanu
maras91x - 2013-01-06, 21:32
Autko na pewno wróci do czystej serii. Bez żadnych udziwnień i tuningów, jak już to dodam tylko epokowe gadżety myślałem tutaj o wakuometrze i o radiu safari.
Czekam aktualnie za paczuszką a tam:
-nowa kopułka
-nowy palec
-nowe przewody
-nowe świece
-nowy przerywacz
Co muszę pilnie kupić to tak:
-szybkę flentetke do ST
-lampę tylną lewą lub sam klosz do ST obecnie założyłem od el
Jeśli ktoś byłby miał te elementy na sprzedaż prosił bym o info na PW.
sr99 twoje autko to to z tego foto:
??
sr99 - 2013-01-06, 22:11
Nie, to jest auto kolegi Graphica
mój jest ten
wilq1902 - 2013-01-06, 22:13
maras91x, kupiłeś nowe przewody? Jakie i ile kosztują, bo też planuję kupić
maras91x - 2013-01-06, 23:08
Widzę że Środa Wlkp. swojskie klimaty Autko ładne ale nie spotkałem go nigdy, a raz na jakiś czas bywam w Środzie.
| wilq1902 napisał/a: | maras91x, kupiłeś nowe przewody? Jakie i ile kosztują, bo też planuję kupić |
Wiesz co kolego, zamówiłem na allegro ten zestaw:
http://allegro.pl/fiat-12...2884552628.html
Do tego trzeba dokupić jeszcze fajki.
Załęże i zobaczę jak będą się sprawować, nie są to żadne markowe, także liczę się z tym że zamienniki z allegro są kiepskiej jakości, ale jak narazie nie mam objaśnię jakie marki i gdzie ewentualnie kupować takie części, u mnie w motoryzacyjnym proponował mi podobne.
Ostatnio widziałem w licytacji nowe nie używane z któregoś tam roku, ale nie zdecydowałem sie na nie, myślę że guma w tych przewodach z wiekiem się starzeje i robi się coraz twardsza, aż zacznie pękać także też nie mam do nich przekonania.
Kolego sr99 wiesz może gdzie w twoich-naszych okolicach są dobrej jakości części nowe jak i używane??
Co do używanych części, chłopaki z 126poznan doradzali mi ecocars na Forteczej w Poznaniu, podobno raz na jakiś czas jest tam jakiś "malczan".
sr99 - 2013-01-06, 23:32
Z częściami używanymi nie jest tak lekko, jak widzisz na największym szrocie w Poznaniu maluchy trafiają się nie często, w Środzie czasami sie trafi jakiś elegant. Nowe części proponuje szukać w sklepach które działają ponad 10 lat wszystkie nowsze części do 126p nie prowadzą - w Środzie dawne polmozbyty - a najlepiej w pierwszej kolejności pytaj na forum.
Wiewior - 2013-01-07, 01:42
Maluszek świetny, na pewno warty dopieszczenia
Jeżeli faktycznie zlot odbędzie się w Łodzi, to z chęcią z bliska go zbadam
Mam takie pytanie patrząc na 2 z ostatnich fotek pierwszego postu...
Co to za naklejka, która zmienia swoje położenie na masce wraz ze zmianą perspektywy robienia zdjęcia ?! Z Jakiego ona jest materiału?
Chce taką !
maras91x - 2013-01-07, 11:43
Ostatnie zdjęcia były robione przez poprzedniego właściciela, myślę że była na magnesie, tak jak niektóre tego typu naklejki z "danonków".
maras91x - 2013-01-17, 22:31
Witam !!!
Prace po malutku idą w dobrym kierunku, jak narazię kompletuje części i czekam na cieplejsze dni.
Pierwsza paczka a tu:
-nowe przewody
-nowe świece
-nowy palec
-nowa kopułka
-nowe platyny
Druga paczuszka a w niej:
-ogranicznik maski
-ogranicznik na cieplejsze dni
-szybę flatnerke
Oraz zamówiłem szczelinomierz do regulacji, zaworów, platynek itp.
W trzeciej zamówiłem książki naprawcze do fiata 126p wszystkie wydane w 84 roku.
Ogólnie czekam za kilkoma paczkami i cały czas kompletuje części, założę to wszystko jak się ociepli, lepiej trochę poczekać, niż narobić więcej szkód w te mrozy.
Auto już przerejestrowałem na siebie dostało piękne PZ, jest ubezpieczone, nic tylko odnawiać i sie cieszyć.
Według tabliczki znamionowej mam lakier 294 Giallo Oriente, oglądałem kilka maluszków w tym lakierze w bardzo dobrym stanie i stwierdzam że przyciąga oko.
Aron - 2013-01-18, 10:03
O kurka wodna, znam go, ma skierniewickie blachy
sr99 - 2013-01-18, 19:23
Postaraj się jak najszybciej ogarnąć te mankamenty blacharskie to będzie jeszcze bardziej przykuwał uwagę Na początek sezonu się wyrobisz
Gajdzic - 2013-01-18, 21:09
Hehe już się zastanawiałem czy go nie zabrali na parking policyjny po tym co się działo z tym maluszkiem od początku grudnia . Wybita szyba , kilka razy ktoś go " przenosił " na środek ulicy . Ludzie naprawdę mają "bardzo fajne" pomysły. Z tego co kojarzę to masz jeszcze do wyprostowania rynienkę z prawej strony , bo chyba ktoś go na bok przerzucał na tym parkingu.
mateuszn0 - 2013-01-18, 21:24
maluch godny uwagi dopieszczaj go i przyjeżdżaj na zlot
Raina - 2013-01-18, 21:26
Co do sklepów to próbowałeś pytać w motoryzacyjnym na Dębcu za pętlą tramwajową ?
Mały sklepik ale facet prowadzi go od bardzo dawna i co do niego podjeżdzam to zawsze coś dla mnie znajdzie
maras91x - 2013-01-18, 23:25
| Raina napisał/a: | Co do sklepów to próbowałeś pytać w motoryzacyjnym na Dębcu za pętlą tramwajową ?
Mały sklepik ale facet prowadzi go od bardzo dawna i co do niego podjeżdzam to zawsze coś dla mnie znajdzie |
Możesz podać dokładny adres tego sklepiku, muszę się tam kiedyś przejechać, choć narazię to co potrzebuje to albo znajdę u mnie w motoryzacyjnym, albo na allegro, coś też tam posiadam z pamiątek po maluchu ojca i dziadka także jak narazie daje sobie rade ale jak wiadomo każde info jest warte zachodu.
| Gajdzic napisał/a: | Hehe już się zastanawiałem czy go nie zabrali na parking policyjny po tym co się działo z tym maluszkiem od początku grudnia . Wybita szyba , kilka razy ktoś go " przenosił " na środek ulicy . Ludzie naprawdę mają "bardzo fajne" pomysły. Z tego co kojarzę to masz jeszcze do wyprostowania rynienkę z prawej strony , bo chyba ktoś go na bok przerzucał na tym parkingu. |
Tak, tak rynienka też jest wgnieciona niestety, trochę auto poniszczyli pod tą polibudą, mogło stać gdzie indziej to może było by lepiej, ale to nie była moja decyzja tylko i wyłącznie szkoda auta - ale wróci do tego stanu.
Gajdzic - 2013-01-18, 23:53
Mamy nadzieję że wróci do odpowiedniego stanu Jak się ogarnę do końca w Poznaniu to też zacznę czegoś szukać
Raina - 2013-01-19, 10:32
| maras91x napisał/a: | | Możesz podać dokładny adres tego sklepiku |
Poznań, Opolska 5
ignac2004 - 2013-01-19, 11:20
| wilq1902 napisał/a: | Kórnik kojarzy mi się ze zlotem i odcinkiem Legend PRLu |
Taaa... jak Patryk Mikiciuk łapał stopa Podwiózł go gość z przyczepą bodajże GK-100 Fajny odcinek.
Do właściciela. Auto ma super potencjał, sam w sobie już jest fajny. Kolega Ptaku to się chyba załamie bo szuka 83 w takim kolorze
ptaku - 2013-01-19, 11:58
aż tak źle nie jest ze mną, żeby się załamywać że ktoś kupił malucha. Trzeba się cieszyć
294 jest idealny, w sumie z tego co widać to ruda Cie nie goni za bardzo, gratki i dbaj o niego tak jak był zadbany do tej pory (pomijając temat debili)
maras91x - 2013-02-05, 16:52
No cóż, dla tych co nie wierzyli w moje i Stanisława możliwości oświadczam, że Staszek jest na chodzie, pracuje pięknie, jestem mega zadowolony.
Oczywiście jak zawsze w tego typu sprzętach, wyskoczyła mała pierdoła, przez którą auto nie chciało chodzić a właściciel dwoił sie i troił aby ją okiełznać,i tak było w tym przypadku, ale do rzeczy po wymianie kabli, platynek, świec, kopułki oraz palca, auto i tak nie chciało chodzić. Iskra jak dzwon, paliwo dochodzi a auto nawet nie chce sie odezwać, mówię tak, pewno pompa daje słabe ciśnienie - wjechała nowa pompa i zero efektów, to nic "może zawory??" też nie, w końcu po którymś tam rozebraniu gaźnika skapłem się że pływak jest delikatnie dziurawy - to było to , nowy zestaw naprawczy gaźnika + nowy pływak załatwił sprawę, do tego doszedł nowy filtr paliwa, powietrza, oraz nowy olej i auto w końcu sie odezwało !!! Po regulacji zapłonu, gaźnika, zaworów, autko pali na dotyk, jest naprawdę żwawe - bez problemu rozpędziłem go do 90 km/h i był spory zapas gazu, więcej nie mam zamiaru męczyć Staszka. Odpowietrzyłem także hamulce i autko w końcu zaczyna hamować nie jest to jeszcze to co chciałbym uzyskać ale jest już w porównaniu do tego co było, niebo a ziemia.
Co muszę zrobić w niedalekiej przyszłości:
-sprawdzić i wymienić olej w skrzyni biegów
-ogarnąć do końca te hamulce
-raz na jakiś czas na wolnych obrotach pali sie kontrolka od ładowania
-sprawdzić i wyczyścić bendix od rozrusznika - zacina sie
-założyć nowe chlapacze - czekają na montaż
-pomalować felgi oraz kapsle
-założyć chromowane wycieraczki - czekają na montaż
-i pomału myśleć o ogarnięciu blachy samochodu, po umyciu go, w końcu dokładnie widać co jest do zrobienia i tak: prawy tylny błotnik + rynienka do wyciągnięcia, delikatnie drzwi prawe do wyprostowania, przedni prawy błotnik do wyciągnięcia oraz pas przedni,
Czemu pisze do wyciągnięcia a dlatego że nie są te elementy skorodowane tylko są np, wgniecione, a co za tym idzie wole ratować obecne elementy, oczywiście jeśli będzie sie dało, pierw muszę skontaktować się z znajomym blacharzem, żeby ocenił co z tym robić.
W końcu doszliśmy do najważniejszego elementu czyli fotki:
SIORBAS - 2013-02-05, 18:21
O kierownicy było wspomnieć
Mam kierownicę....!!
Chciało by się usłyszeć jak na Misiu.
a tak seriu to ta gruba jakoś kłuje trochę w oczy.
Całe autko śliczne.
Może tę sesję rzeczywiście kiedyś trzaśniemy.
maras91x - 2013-02-05, 19:50
Z tego co dowiedziałem sie od poprzedniego właściciela, to ta kierownica jest oryginalna, widziałem już wiele egzemplarzy w tym roczniku z taką kierownicą i trochę mnie zastanawia czy faktycznie w tych rocznikach wychodziła "gruba" kierownica, cienka bardziej pasuje do tego wnętrza, ale jak tak było niby oryginalnie to niech tak zostanie.
wilq1902 - 2013-02-05, 20:19
W wersji Komfort takie kierownice były
grzesiol - 2013-02-05, 20:39
Świetny egzemplarz!
Zanim kupiłem BISa to marzył mi się właśnie maluch w takiej konfiguracji. Chrom + listwy P4.
No i do tego trafił Ci się chyba jeden z najładniejszych lakierów na ST. Widziałem nieraz Konradowego. na żywo i po prostu nie da się od niego oczu oderwać. Wujek też miał takiego pod koniec lat 90 tylko, że o ile się nie mylę z rocznika 78 - 79.
Chciałbym go
PS: Na taką kierownice też mówi się P4? Nie pojawiła się ona pierwszy raz właśnie w Personalach 4?
wilq1902 - 2013-02-05, 23:28
Zależy co rozumiesz przez Personal 4
W Polsce pierwsza wzmianka o tych kierownicach była wtedy kiedy pojawiły się różne wersje 126p, takie jak 650 standard, 650 S, 650 L, 650 I i 650 K. Właśnie ten 650 K, najbogatszy model miał kierownicę z pianki poliuretanowej czyli ten nowy typ Dokładnie nie wiem, który to był rok, chyba 1977
grzesiol - 2013-02-06, 00:05
Personal 4 to coś prawie jak Polski 650K. Tak mi się wydaje, że zderzaki i listwy zawdzięczają mu właśnie tą nazwę, P4. A coś mi się tak wydaję, że na takie kierownice też ktoś mówił P4.
maras91x - 2013-02-25, 18:49
Witam panowie
Maluszek cały czas jest w trakcie remontu aktualnie stoi u znajomego blacharza, robi wyprawki, które były wymienione wcześniej.
W piątek będzie gotowy już do malowania i tu proszę o waszą rade, do pomalowania jest tak: dwa przednie błotniki, lewy błotnik tylny, maska, pas przedni, drzwi lewe i co najgorsza dach, stwierdził że lepiej będzie pomalować całe auto, za całe auto wyliczył mi kwotę 1500zł ale myślę, że cena ta jest do zejścia.
Teraz tak lepiej pomalować całe auto, będzie jeden jednolity kolor,czy malować tylko te elementy co muszę, on twierdził że po jakimś czasie kolor i tak będzie się różnił tzn. to nowo pomalowane z tym obecnym , które zostanie.
Co doradzacie ??
rafał - 2013-02-25, 18:57
Przy takiej skali, raczej cale auto. Najwazniejsze,zeby pozadnie i oryginalny kolor..
maras91x - 2013-02-25, 19:02
Gwarantuje mi, że zrobi to naprawdę dobrze, sam też stwierdził, że przy takim remoncie niema co robić fuszery i oszczędzać na materiale, tylko szkoda, ze to już nie będzie oryginalny kolor
dawcio650e - 2013-02-25, 19:03
Lakieruj całość bo różnica może być potem znaczna . A i tak za 1500zł to wiesz byle znajomy nie spitolił roboty .Wiesz gwarantować to sobie może
maras91x - 2013-02-25, 21:45
No właśnie byle żeby nie spi*** roboty, bo wiadomo, że w tym fachu różnie bywa jedno auto wyjdzie dobrze, drugie gorzej.
Ogólnie klika osób z okolicy mi polecało gościa, także trzymam sie opinii znajomych.
maras91x - 2013-02-26, 16:04
Panowie mam takie pytanko. Jakie lusterka powinien mieć mój maluch, obecne które posiadam mają dorobione mocowania, i ogólnie nie wyglądają na oryginał.
Rocky - 2013-02-26, 16:09
http://sphotos-d.ak.fbcdn...098601335_n.jpg
Takie.Potocznie zwą się "łezki"
maras91x - 2013-02-28, 19:51
Witam !
Maluch dzisiaj oficjalnie skończył prace blacharskie, i na dniach zostanie pomalowany, ogólnie po rozebraniu wszystkich boczków, tapicerek jestem w szoku, jest tyle konserwacji,że naprawdę niema prawa gnić
Mam kilka fotek zrobione telefonem na szybko ale są kiepskiej jakości.
Hubciu - 2013-03-08, 23:04
Łooooooo, nawet nie zauważyłem kiedy ten maluszek zniknął spod polibudy. Odkąd stałem się posiadaczem Steinwintera to za każdym razem w drodze na lub z zajęć sobie na niego zerkałem i faktycznie blachę to on miał w bardzo dobrym stanie.
Co do tych złośliwości przy autku to myślę że mogło to być spowodowane tym że auto stało bardzo dłuugo na tym parkingu i zajmowało miejsce parkingu studenckiego, co właśnie często tam ma miejsce. A że pewnie był najlżejszy z tych autek to padło na niego żeby pokazać że komuś to się nie podoba.
Czuję że będzie piękne autko po lakierce!
Radziu - 2013-03-09, 11:04
| Hubciu napisał/a: | | Co do tych złośliwości przy autku to myślę że mogło to być spowodowane tym że auto stało bardzo dłuugo na tym parkingu i zajmowało miejsce parkingu studenckiego, co właśnie często tam ma miejsce. A że pewnie był najlżejszy z tych autek to padło na niego żeby pokazać że komuś to się nie podoba. | Co za ludzie...
sr99 - 2013-04-07, 19:21
Załapał się na google przypadkiem znalazłem
http://maps.google.pl/?ll...334.67,,0,15.26
maras91x - 2013-04-14, 19:43
Mała aktualizacja
Po długiej przerwie, w końcu mogę się pochwalić stanem obecnym mojego Stanisława. Autko już dawno odebrałem od lakiernika, mhh co mogę powiedzieć, wyszedł bardzo ładnie, myślałem że wyjdzie gorzej, dlatego mocno sie ciesze. Ogarnąłem główne rzeczy, zostały mi tylko jakieś pierdołki, najbardziej bolą mnie te lusterka, cały czas zastanawiam sie co tam założyć. Na dniach dostanie konserwacje spodu także blacharsko będę miał wszystko sii .
Technicznie są jeszcze jakieś pierdołki do porobienia, ale są to naprawdę małe szczególiki.
Teraz fotki, robione telefonem:
PS. Co byście doradzali do konserwacji, myślałem nad bollem.
hacki - 2013-04-14, 19:53
na fotkach wygląda fajnie
konserwa taka
http://allegro.pl/baranek...3137416689.html
albo taka
http://allegro.pl/2w1-bar...3111520201.html
maras91x - 2013-04-14, 21:22
Tak właśnie o tym Bollu myślałem. Widziałem gdzieś z pistoletem w zestawie.
grzesiol - 2013-04-14, 23:24
Co do lusterek to tylko łezki. Te chromowane nie pasują, przynajmniej mi.
ignac2004 - 2013-04-15, 14:27
| grzesiol napisał/a: | | Co do lusterek to tylko łezki. |
x2
Wiadomo, gust jest jak d..a ale mi wcale a wcale nie podobają się te lusterka. Są jakieś takieś dziwne. I nie chodzi tu o rocznik auta itp. Po prostu te lusterka nie są ładne.
Szukaj łezek, będą idealnie stroić do tego auta!
maras91x - 2013-04-15, 14:47
Ogólnie mam łezkę, ale jedną lewą dostałem wraz z autem, ale chciałbym założyć dwa lusterka, a prawe z tego co wiem jest trudno dostępne.
Cały czas zastanawiam sie nad tymi ale nie mam przekonania do jakości wykonania:
http://allegro.pl/nowe-lu...3167315313.html
ignac2004 - 2013-04-15, 18:12
Mi te chromowane nie siadają Do Poldka jak najbardziej, ale w 126p jakoś tak ni jak.
Szukaj łezek, mimo, że prawych jest znacznie mniej, to jak chcesz to znajdziesz
maras91x - 2013-05-19, 21:20
W sumie, przy Stanisławie nic sie nie dzieje, ale miałem ostatnio chwilkę aby cyknąć kilka fotek:
Ogólnie czekam za paczką z lusterkami, i ciesze sie z jazdy
maras91x - 2013-07-30, 13:14
Widze, że coś sie stało ze zdjęciami nie wyświetlają sie muszę później coś z tym zrobić .
Co do samego autka to auto zostało zakonserwowane środkami BOLL-a, pierwsze było porządnie przygotowane do położenia konserwacji, myślę że za rok powtórzę tą operacje. Ogólnie maluszek dzielnie nabija kilometry i jestem praktycznie już zadowolony w 100%. Jak wiadomo w każdym aucie jest kilka detali do poprawy ale i tak z efektu jestem zadowolony.
Autko zahaczyło także kilka razy " Poznańskie Klasyki Nocą".
maras91x - 2014-03-26, 19:16
Dodaje kilka innych zdjęć, mam być szczery moja cyfrówka jest do ... Jakoś dziwnie wyostrzone te zdjęcia i niewyraźne nie wiem o co chodzi z tym aparatem.
Stachu czeka na montaz nowych amortyzatorów, nowych lamp Zelmot, i wiadomo przegląd standardowy czyli czyszczenie, smarowanie itd.
horyzont - 2014-03-26, 22:10
Bardzo ładny fiacik i do tego ten charakterystyczny kolorek
GPS - 2014-03-26, 22:19
Bardzo fajna maluszyna z bliskiej okolicy
Cinuz - 2014-03-27, 00:13
do niczego sie w zasadzie nie można przyczepić, ale jak widze plastik z boku a na frontach chromy to mam ochotę sie powiesić xd
Michu - 2014-03-27, 07:23
Znaczek przedni do wymiany, poza tym - piękność
Anzel - 2014-03-27, 07:40
Pomarańcza z P4 - świetne połączenie
Tasok - 2014-03-27, 13:44
| Cinuz napisał/a: | | do niczego sie w zasadzie nie można przyczepić, ale jak widze plastik z boku a na frontach chromy to mam ochotę sie powiesić xd |
Więc w czym problem? Akurat chrom się nie gryzie tak strasznie z P4, mnie się podoba.
Delmut - 2014-03-27, 13:55
Mają w sobie coś te pomarańczowe Maluchy
Strasznie mi się podobają, a nie mam ani jednego. Jednak moim faworytem jest bezapelacyjnie autko Alfreda
Tasok - 2014-03-27, 13:57
| Delmut napisał/a: | | a nie mam ani jednego |
A czyja to wina?
xemup - 2014-03-27, 13:57
.... przecież masz......
Delmut - 2014-03-27, 13:58
| xemup napisał/a: | | .... przecież masz...... |
Faktycznie
PS. Jaki tam jest kod lakieru na tabliczce??
xemup - 2014-03-27, 14:02
Nie wiem, ale tabliczka jest luzem leży u mnie na biurku, sprawdzę wieczorem
Delmut - 2014-03-27, 14:03
| xemup napisał/a: | Nie wiem, ale tabliczka jest luzem leży u mnie na biurku, sprawdzę wieczorem |
Priv
Budzik - 2014-03-27, 14:07
Rysiowa pomarańcz
xemup - 2014-03-27, 14:13
A jaka?
Budzik - 2014-03-27, 14:26
W sensie nazwa koloru
Delmut - 2014-03-27, 15:07
| Budzik napisał/a: | W sensie nazwa koloru |
Ricardo "Sqłerel" Orendż
Mateusz23maw - 2014-03-28, 20:05
Na moje oko to ten lakier to 294F
Swoją drogą ładny skurczybyk
maras91x - 2014-06-23, 19:11
Autko pyka jak szalone, dzielnie nabija kolejne kilometry nic tylko cieszyć sie jazdą. Wizualnie w sumie sie nic nie zmieniło. Dostał tylko na sezon letni kwiaty hawajskie. Technicznie dostał nowe amortyzatory + nowe poduszki skrzyni biegów + nowy pasek klinowy.
Szukam aktualnie jakiegoś dobrego szpeca żeby mi zregenerował gaźnik bo niestety posiada już luz na przepustnicy. Przez to też nie zawsze płynnie chodzi na wolnych obrotach.
Czym mogę sie jeszcze pochwalić hmm Stachu miał ostatnio 110 km/h i miał jeszcze zapas, ale szkoda mi było go mocniej dusić
Michu - 2014-06-23, 19:59
Śliczniutki!
Adi. - 2014-06-23, 19:59
Wymień tylko znaczki z przodu i z tyłu na klapie
maras91x - 2014-06-24, 17:17
Wiem że to głupie pytanie, ale czy te znaczki są na jakiś zaczepach lub czymś ?? Wole sie upewnić nisz narobić ambarasu .
tomek458 - 2014-06-24, 17:22
Znaczki są na takich bolcach.
Adi. - 2014-06-24, 17:24
One są wciskane, w takie plastikowe tulejki
Jonasz - 2014-10-16, 23:47
Maluszek bardzo ładny i widać że zadbany widziałem go parę razy na zywo w Poznaniu oraz jak pod poli budą stał kiedyś
motonita - 2014-10-18, 15:14
szkoda ze felgi "nowego typu" za nowoczesne
Fiat126poznan - 2014-10-19, 18:48
Spotkałem tego malucha na zakończeniu sezonu na torze Poznań Pogadałem z właścicielem. Znaczki mam idealne jak już mówiłem, zgadamy się na priv
Swoją drogą ciocia miała, a może ma malucha o podobnym kolorze. Muszę do niej zadzwonić Czy to ten sam lakier?
maras91x - 2014-10-26, 22:15
Cześć chłopaki, fajnie było was poznać. Tak jak mówiłem na zakończeniu sezonu PKN-u mam kilka rzeczy do poprawy, wiem o tym ale wiadomo jak z tym jest hehe
Jako że odświeżyliście temat, to w maluszku padła skrzynia biegów. Dokładniej pierwszy bieg, także w sobotę wyciągnąłem skrzynie. Zregenerowana, na nowych półosiach, wyczyszczona, uszczelniona czeka na montaż. Do tego założyłem nową tarcz sprzęgła od CC 700 Valeo. Także na dniach wszystko poskładam.
Musze jeszcze zregenerować rozrusznik.
No i czeka do założenia na nowy oryginalny rozrząd, także i tym sie od razu zajmę.
Jonasz - 2014-10-26, 22:23
maras91x, Widze że działasz ja swojego małymi kroczkami ogarniam. Mnie również było miło cie poznać na pewno na jakiś zlocie sie zobaczymy
maras91x - 2014-10-26, 22:59
Dodaje także jakieś zdjęcia.
grzesiol - 2014-10-26, 23:41
Nie wiem czy docisk od CC 700 będzie spełniał dobrze swoje zadanie w 650tce a nawet w BISie. W CC silnik się kręci w drugą stronę więc i sprężyny w docisku są ułożone odwrotnie niż w Maluchach.
maras91x - 2014-10-27, 00:28
Z tego co mi wiadomo to tłumiki działają w oby dwie strony.
Zaletą tego rozwiązania jest jak wiadomo tłumienie szarpnięć, co w maluchu pomorze w ochronie przegubów oraz skrzyni.
Jedynie co trzeba zmodernizować to założyć koło zamachowe od EL.
Jak to sie sprawdzi w praktyce to sie okaże, znajomy bardzo polecał te rozwiązanie. Ufam mu na tyle że chce sam spróbować to w moim bolidzie. Zresztą wrócenie do oryginału też nie stanowi jakiegoś dużego problemu.
Hanss - 2014-10-27, 08:06
| maras91x napisał/a: | | Jedynie co trzeba zmodernizować to założyć koło zamachowe od EL. |
Poco ?
maras91x - 2014-10-27, 16:31
Ponieważ w kolę zamachowym od ST i FL , sprężynki od tarczy haczą-nie mieszczą sie przy kole. Inaczej mówiąc tarcza nie chce dojść do koła zamachowego. A jak wiadomo koło zamachowe od EL jest inne i akurat w tym miejscu stoczone - wszystko pasuje na tip-top.
maras91x - 2015-01-31, 22:28
Autko obudziłem ze snu zimowego z tego powodu że było dzisiaj tak ładnie. Nie obyło sie o fotki i małą przejażdżkę ...
A tu świeżo wyjechano z garażu, w tle zielony st z 78 którego używam na co dzień oraz motocykl który jest na sprzedasz.
bialyjelen1606 - 2015-02-01, 15:56
Mozesz dać jakies zdjęcie zielonego ST? Interesuje mnie tez jaki ma numer lakieru.
maras91x - 2015-02-01, 20:31
W zielonym lakier nie jest oryginalny, oryginalnie był kolor piaskowy.
metalworks - 2015-02-02, 06:57
Zielony bardzo fajna baza do odbudowy, planujesz jakiś remont?
maras91x - 2015-02-02, 14:52
Zewnętrznie do zrobienia w nim jest:
-progi
-błotniki przod
-blotnik prawy tył
-oby dwa podszybia
-lewe drzwi do poprawki
W podłodze też się znajdzie co nieco. Odziwo mocowania wachaczy, amortyzatorów , resora są ok.
Technicznie jest ok, 600 odpala na dotyk, pradnica też daje radę. Hamulce są do poprawy bo nie równo biorą.
horyzont - 2015-02-02, 15:37
Czekam na zdjęcia wnętrza, jestem ciekaw jak wygląda zielona tapicerka o której rozmawialiśmy
metalworks - 2015-02-02, 15:45
| maras91x napisał/a: | | Zewnętrznie do zrobienia w nim jest: |
Ani bym się nie zastanawiał tylko bym zaczynał remont, nie jest z nim tak źle
maras91x - 2015-02-02, 18:50
| horyzont napisał/a: | Czekam na zdjęcia wnętrza, jestem ciekaw jak wygląda zielona tapicerka o której rozmawialiśmy |
Musze je w końcu zrobić hehe. Choć ostrzegam że przednie fotele oraz boczek pasażera jest w kiepskiej kondycji.
horyzont - 2015-02-02, 19:03
| maras91x napisał/a: | | Musze je w końcu zrobić hehe. Choć ostrzegam że przednie fotele oraz boczek pasażera jest w kiepskiej kondycji. |
Mam całkiem przyzwoite przednie fotele w kolorze zielonym, trzeba tylko wymienić prowadnice i można śmigać Masz może w planach wymianę zderzaków na chromy?
maras91x - 2015-02-02, 20:44
Miałem w planach wymienić na chromy, nie muszą być idealne, ale wraz z mocowaniami ciężko coś dostać w rozsądnej gotówce.
Co do foteli, jak się cieplej zrobi, to spróbuje ogarnąć moje. Jak sie nie uda odezwę se do Ciebie
maras91x - 2015-06-28, 23:43
Żyjemy. W sumie z autkiem nic sie nie dzieje, używany sporadycznie głownie spoty. zloty i jakieś małe podróże. Zdjęcia:
A i zagrał w jakimś teledysku DISCOPOLO:
metalworks - 2015-06-29, 08:55
| maras91x napisał/a: | | A i zagrał w jakimś teledysku DISCOPOLO |
I w tym momencie jego wartość wzrosła kilkukrotnie hehe
maras91x - 2015-07-01, 23:32
Link do teledysku, coś czuje że będzie to hit:
https://www.youtube.com/w...eature=youtu.be
Tasok - 2015-07-03, 00:17
Nie dotrwałem do końca
Adi. - 2015-07-03, 00:23
Tasok, Głośniki wyłącz i już jest okej
Michu - 2015-07-03, 10:19
Lakieru nie porysowały?
maras91x - 2015-07-03, 16:19
Na szczęście nie, choć miałem podpisaną umowę "wrazie wu". Choć nie powiem ale musiałem go porządnie umyć bo ta aktywna piana zostawiła ślady tam gdzie nie było dokładnie spłukanie.
|
|