| |
.::Rezerwa 126p::. BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI |
 |
Odpady komunistyczne - FL 1994
piotrbe - 2021-01-05, 01:10 Temat postu: FL 1994 FL Rosso Fiam 1994 sierpień, z szarą materiałową tapicerką i pełną szarą wykładziną.
Mechanicznie wszystko sprawne. pali, jeździ, hamuje, cofa, skręca w lewo i w prawo, świeci, trąbi i sadzi marchewki
Blacharka niestety do remontu.
OC ważne do 11.12.2021
Przegląd techniczny - aktualnego brak
Komplet dokumentów, książkę serwisową, faktura zakupu z salonu itp.
Auto ma przejechane ogólnie 163tys km.
Ciekawe graty:
- hamulce tarczowe pod 12"(XI.2016), bezproblemowo w użytkowaniu ponad 2 lata (i na przeglądach) podzespoły od tico, stają dęba, pompa FSM (wszystkie współczesne pompy padały, nawet na bębnach)
- nowa maglownica, na dobrym mocowaniu
- zwrotnice na tulejach z B101
- nowe przednie wahacze + poliuretany
- alternator po kompleksowej regeneracji
- zmienione tylne wahacze na zdrowe
- zmieniona tylna belka na zdrową
- nowy zbiornik paliwa + pływak
- współczesny obrotomierz podpięty pod zapłon (bez wiercenia w desce, przyklejony)
- miska COPPA OLIO MOTORE ABARTH SPORTIVA IN ALLUMINIO DA 4 KG
- wydech Michela jedno-rurka (obejmy DIY)
- lampy przednie typ clear + żarówki H4 na przekaźnikach
- ramki włoskie przednich lamp
- mocowanie pod halogeny, miałem wstawić nowe Wesemy
SILNIK 700cc:
- Wałek świątek FT.24820 GT/ R
- rozwiercanie i tulejowanie cylindrów na 80mm - cylindry obniżone od spodu
- rozwiercanie bloku pod nowe cylindry
- tłoki 80mm + pierścienie - polerowane na błysk denka tłoków
- szlif wału pod nowe panewy
- korbowody - nowe tulejki itp
- głowica na -2mm + do tego nowe zawory
- gaźnik - zrobienie przepustnicy na tulejkach z brązu B101, dysza emulsyjna z CC, dysza paliwowa powietrzna 130/180, zabawa z multiszlifierką
- podstawka pod gaźnik 2 cm z aluminium
- zapłon nanoplex - bezproblemowy, dorobiony korek w miejsce starego aparatu.
- uszczelka pod głowicę z miedzi 0.5mm robiona na zamówienie
- uszczelki pod cylindry 0.2 z miedzi na zamówienie
- osłony popychaczy specjalnie robione na wymiar (regulowane włoskie nie dawały rady)
- lotnicze uszczelniacze osłon popychaczy (koloru białego na zdjęciach)
- skrócone popychacze
- koło zamachowe odchudzone na 5.0kg + wyważanie
- świeże sprzęgło LUK
- blachy silnika odmalowane proszkowo w grafitowy kolor - ucięty słoń, obudowa termostatu skrócona,
- grzanie kabiny z dołożonej przedniej dmuchawy zamontowanej w komorze silnika, znacznie wydajniejsza na postoju.
Silnik 700cc przyjemnie się zbiera, ma jeszcze potencjał na rozbudowę - pod większy gaźnik i strojony wydech. Problemów z silnikiem o zwiększonej pojemności nie miałem żadnych (pomijam wyciek z uszczelniaczy osłon popychaczy), przejeździł ponad 10k km, nie grzał się w upały, w zimę odpalał i grzał w kabinie, spod świateł nie jednego zaskoczył, na trasie ładnie zapierdziela, spalanie 6,4L w trasie, do 7,2L przy zabawach na mieście na gaźniku z opisu. w 2018 zaciągnął mnie do Giżycka i do Łodzi.
Skrzynia miała zmieniany olej w 2018, sprawna.
Rozrusznik sprawny.
Z przodu dwa głośniki JBL Stage 6x9', bez radia, jest kostka ISO + kable na tylne głośniki.
Dodatkowo mam zapasowy silnik 650cc po kompletnym rozebraniu, oczyszczeniu, sprawdzeniu stanu elementów i złożony na nowych uszczelkach włącznie z planowaniem głowicy pod nową uszczelkę, silnik był zrobiony jako zapasowy, bez wydechu, gaźnika i alternatora(jeździł kilka miesięcy zima/wiosnę gdy budowałem 700cc, oraz na kilka tygodni gdy ogarniałem
zmianę popychaczy na dorabiane i uszczelnienie tego miejsca)
Druga skrzynia do remontu lub na części i jeszcze jakieś podzespoły mechaniczne i elementy nadwozia(bez blacharki)
Obecnie stoi na czarnych felgach, ale mam oryginalne szare, 5 sztuk fabryczne z 94roku razem z oryginalnymi kołpakami z pierwszych zdjęć.
Zdjęcia są chronologicznie, od 2013 po obecny stan jaki widać na końcu 2019/2020 + graty jakie w nim robiłem, szykowanie 700 i inne, (jak się kliknie 'i' w kółeczku będą daty, kiedy co było). Z auta wyciągnąłem fotel pasażera i kanapę, schowałem to w cieple suche miejsce, mam dodatkowy zapasowy fotel w bdb stanie.
LINK: https://photos.app.goo.gl/ew6au89yQPcdS7837
tak się sprawuje 700cc https://www.instagram.com...en-by=piotr.bee
Zmieniło mi się w życiu i trzeba podjąć pewne trudne decyzje.
Cena 4000 do negocjacji, rozważę rozsądną=poważną ofertę.
Więcej informacji w prywatnej wiadomości.
|
|