| |
.::Rezerwa 126p::. BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI |
 |
Blacharstwo i lakiernictwo - Lakierowanie elementów z blachy nierdzewnej
zolwik - 2020-04-28, 15:11 Temat postu: Lakierowanie elementów z blachy nierdzewnej Witam poszukuje informacji jak w temacie .
Mam dostęp do takiej blachy z możliwością gięcia .
Wpadł mi do głowy pomysł by przy pracach blacharskich wykonać reperaturki całe progi itd itp .
Tylko czy farby będą się trzymać i jakie zastosować .
azbest - 2020-04-28, 19:42
Słyszałem, że łączenie nierdzewnej ze zwykłą blachą powoduje przyspieszoną korozję, rozważałeś to?
zolwik - 2020-04-28, 20:20
Kwestia łączenia ..
http://blog.melontools.co...nie_inox_black/
azbest - 2020-04-29, 08:47
zolwik - 2020-04-30, 14:01
Naczytałem się w necie i każdy pisze ze to zły pomysł , wiec do łączę do grupy osób zainteresowanych i odpuszczę .
zolwik - 2020-05-04, 20:55
Ten teges temat odradza się .
Wiec zasięgnąłem wiedzy od spawacza z doświadczeniem i do Łączenia tych metali jest drut „przejściowy” 309l .
Minusy tego projektu to drut wyjdzie najdrożej .
ywel84 - 2020-05-14, 12:25
| zolwik napisał/a: | Mam dostęp do takiej blachy z możliwością gięcia .
Wpadł mi do głowy pomysł by przy pracach blacharskich wykonać reperaturki całe progi itd itp . |
Na Allegro idzie kupić gotowe elementy w ocynku (progi, podłogi, reparaturki drzwi) więc nie wiem, czy jest sens się bawić w takie dorabianie. Jak nie masz doświadczenia to się tylko niepotrzebnie będziesz denerwował.
zolwik - 2020-05-14, 16:08
Jestem w posiadaniu kilku pojazdow do który ciężko o elementy blacharskie , a jak są to stan słaby lub są w cenach z kosmosu .
Między innymi chodzi mi o elementy do Nysy (tylne płaty ,proste do wykonania), nissana cherry (błotniki progi poszukiwane przez mnie od kilku lat bez rezultatu)
Oraz muszę dorobić przednia polowe podłogi do malucha (występuje cała a szkoda ciąć)
ywel84 - 2020-05-14, 16:17
A to sorki, myślałem o maluchu. Chociaż do malucha o niektóre części też już trudno.
Co do spawania, to słyszałem o szlifowaniu z ocynku miejsc spawanych.
|
|