.::Rezerwa 126p::.
BEZ KOMUNISTYCZNEJ ADMINISTRACJI

Elementy wyposażenia - Unitra Skald 2 sie nie miescie w deske rodzielce

Wilk1985 - 2017-01-10, 10:34
Temat postu: Unitra Skald 2 sie nie miescie w deske rodzielce
Dzien dobry!

Zalatwilem radio do Malucha, ale pojawil sie problem bo sie rozmiarowo nie zmiescie.

Ja slyszalem ze tez jest krotsze wersja ale to dla mnie brzmi troche dziwne.

Czy ja potrzebuje inny radio? Czy inny deske? Czy po prosto trzeby wziasc pila w rece :)

Pozdrawiam i z gory dziekuje dla odpowiedzi.

ignac2004 - 2017-01-10, 10:36

To jest kieszeń. Musi zostać usunięta przed montażem radia :)
kapsel - 2017-01-10, 17:39

Są dwa wyjścia - albo musisz uciąć kieszeń w aktualnej desce, albo znaleźć taką, która jej fabrycznie nie ma (były 2 rodzaje - z kieszenią i bez) :)
dizzyx - 2017-01-10, 19:45

kapsel napisał/a:
Są dwa wyjścia - albo musisz uciąć kieszeń w aktualnej desce, albo znaleźć taką, która jej fabrycznie nie ma (były 2 rodzaje - z kieszenią i bez)

Albo zamontować radio pod deską rozdzielczą

Albo kupić rzemieślniczy panel środkowy:

(mam taki i na pewno zamontuję u siebie, a można sobie samemu taki zrobić :mrgreen: )

Widziałem też radia montowane po stronie kierowcy pod deską rozdzielczą (po lewej stronie), ale to już mniej wygodny sposób.

To maluch, opcji jest ogrom :mrgreen:

Wilk1985 - 2017-01-10, 23:14

Dziekuje za wspolmyslenie!

Ale oby opcje mi nie pasuje jakis specjalnie dobrze, bo chcem trzymac do originalu.

Bede szukac chyba radio Safari, bo znalazlem ten zdjecie na necie i mi sie wydaje ze oni sie normalnie zmiesca tak?

norek - 2017-01-10, 23:36

Safari wchodzi bez przeróbek ,obudowa radia jest mniejsza .Ale kieszeń i tak trzeba wyjąć .
dieludolfs - 2017-01-11, 04:59

Ten filmik z youtube jest mojego autorstwa. W swoim maluchu mam zamontowane radio Unitra Rekord SMT-204, które wizualnie jest bardzo zbliżone do radioodbiornika Safari 5, ma jednak większe wymiary montażowe zgodne z normą 1-DIN (50x180). Aby zamontować takie radio są dwie opcje, albo wyciąć odpowiedni otwór w oryginalnym panelu, albo zakupić rzemieślniczą podróbkę panelu z wyjmowanym schowkiem:
https://www.olx.pl/oferta...html#322223b578

Osobiście dokonałem tej drugiej opcji, panel ten był jednak wtedy sprzedawany w nieco niższej cenie (ok. 120zł jak dobrze pamiętam).